Tenis

Đorđe Đoković: Pripremamo se za veliki derbi Novaka i Stena

Đorđe Đoković: Pripremamo se za veliki derbi Novaka i Stena
Foto: SrpskaOpen | Đorđe Đoković: Pripremamo se za veliki derbi Novaka i Stena

Đorđe Đoković, direktor turnira nije skrivao dobro raspoloženje poslije žrijeba, a otkrio je i kada u Banjaluku dolazi najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

"Novaka očekujemo tokom sutrašnjeg dana ili u ponedeljak. U svakom slučaju biće tu uskoro da se pripremi za veliki derbi",  aludirao je Đorđe Đoković, prvi čovek turnira Srpska open 2023 na meč drugog kola sa jednim od najboljih tenisera na svijetu Stenom Vavrinkom.

Zanimljiv je i ostatak žrijeba, a upravo se i na to osvrnuo direktor turnira.

"Neverovatan žreb svi domaći igrači su u vrhu. Nema lakih protivnika. Očekujem zaista da vidimo reprizu dobrih mečeva Novaka sa Vavrinkom. Definitivno biće ovo zanimljiv turnir. Imamo sada priliku da gledamo neka od neverovatnih rivalstava. U Banjaluku su došla velika imena svetskog tenisa i zadovoljan sam zbog toga", rekao je on.

Ono što bi donekle moglo da pokvari raspoloženje, jeste najavljena kiša u Banjaluci, ali se svi uzdaju da će veliki oblak zaobići teniski kompleks.

"Ukoliko bude kiše nemamo plan B. Ostaje nam da spojimo snage i da "oduvamo" sve oblake što jače. Vidim da nas je danas zaobišla kiša. Nisam meteorolog, ali bih voleo da dune jak vetar i rastera oblake, a tim bolje za nas", dodao je on.

Banjaluka se u minulih nekoliko mjeseci promenila, umila, osvežila, što su primetili i igrači, kojima nije prvi put da borave u Republici Srpskoj.

"Igrači su prepuni pozitivnih komentara. Neki su nedavno boravili na čelendžeru u Banjaluci, svi ističu neverovatnu promenu. Zatekli su drugi grad, ne samo teniski centar, već i ulice. Banjaluka se osvežila, renovirala, ne samo da je lepša, već je i čistija. Zahvalni smo narodu Republike Srpske koji nas podržava na ulicama društvenim mrežama. Privilegija je biti u Banjaluci. Nadamo se da će ovo samo biti početak velikih događaja u ovom gradu",  zaključio je Đoković.

(SrpskaOpen)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije