0
Košarka

Maruis Grigonis (C) during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Panathinaikos Athens and Crvena Zvezda mts Belgrade at Oaka Altion Arena on March 10, 2023 in Athens, Greece. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

EVROLIGA DRASTIČNO KAZNILA PANATINAIKOS UOČI MEČA SA PARTIZANOM: Grčkom klubu oduzete dve pobede!

Objavljeno: 14.04.23 u 16:25

Neće uticati na plasman!

Zvaničnim saopštenjem koji su se oglasili iz Evrolige su potvrdili da je grčki Panatinaikos kažnjen sa oduzimanjem dve pobede zbog kršenja pravila. Ipak, ova odluka neće previše uticati ni na šta osim na broj pobeda Panate u ovoj sezoni.

Grčki klub će sezonu u najkvalitetnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju završiti sa osam ili devet pobeda umesto 11 ili 12, zavisno od rezultata utakmice koju večeras igraju protiv Partizana Mozzart Bet.

Razlog za donošenje ovakve odluke je to što je atinski tim prekršio pravila vezana za finansijski fer plej u skladu sa članovima sedam i osam, kao i član 60 disciplinskog koda Evrolige.

Navodi se da su iz Panatinaikosa bili otvoreni za saradnju tokom istrage.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter