Vučić najavio dodatnih 28 miliona evra za Kosovo: Naveo i koje sve mere novac podrazumeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na početku sastanka sa Srbima sa KiM, da će Srbija izdvojiti dodatna ulaganja kako bi sačuvala srpsko stanovništvo u pokrajini.
Vučić je rekao da će povećati privremene naknade sa 11.000 dinara na 20.000, što je 6.600 evra godišnje, a druga mera je ekonomsko osnaživanje nezaposlenih angažovanjem u državnim ustanovima, i za to će biti izdvojeno oko 5.600 evra.
"Treća mera je unapređenje rada zdravstvenih ustanova na KiM kroz zapošljavanje kadrova, to je 50 novih lekara i 50 medicinskih sestara i to je u novcu godišnje više od dva miliona evra", rekao je Vučić.
Dodao je još povećanje podsticaja mladim bračnim parovima sa 12 na 50 hiljada dinara za prvorođeno dete, što je oko 300 hiljada evra godišnje, ulaganje u razvoj privrede i žensko preduzetništvo kroz nabavku opreme što je iz budžeta 1.282 hiljade evra.
 
Predsednik Srbije je naveo i razvoj poljoprivrede, pčelarstva, otklanjanje posledica poplava, izgradnju puteva i bazena, te istakao da je to 28 miliona evra ulaganja mimo svega što je do sada opredeljeno i da su ova finansijska sredstva na raspolaganju odmah.
 
Te Vučićeve reči prisutni su ispratili glasnim aplauzom, na šta je odgovorio da ovakve mere može da sprovede samo jaka država i da je taj aplauz zaslužen.
 
Predsednik Srbije, premijerka Ana Brnabić i ministri, nastavili su da u Raški razgovaraju sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.
  • Mb

    26.01.2024 14:15
    Laže kao i obicno
    A gde je novac zs brigu o nezaposlenima iz Srbije. Nigde nista.
  • Jocika

    13.04.2023 20:20
    Jocika
    Jeli Vucicu cije novca ti delis?! Mozes im dati sta oces kada si ih Izdao ali ti to vise nejce pomoci da ostanes jos Malo na vlasti!!! Gotov je!!! I marsss iz Vojvodjnskih džepova!!!
  • Sonja

    13.04.2023 19:47
    Kakvi bre bazeni i ostali bakrači pa ljudi jedva preživljavaju od socijalne pomoći. Ne računam elitu koja prima po 5 plata njima je lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija