Banja Luka

Autoprevoz: Tražimo ulazak samo na parking, za ostale parcele smo spremni na kompromis

Autoprevoz: Tražimo ulazak samo na parking, za ostale parcele smo spremni na kompromis
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Autoprevoz: Tražimo ulazak samo na parking, za ostale parcele smo spremni na kompromis

BANJALUKA - Tri godine imamo pravosnažnu presudu za sve parcele na Staroj stanici. Tražimo ulazak u posjed samo parkinga preko puta Muzeja savremene umjetnosti, a za ostale parcele smo spremni na kompromis i da se sa gradom dogovorimo. Mislim da je nakon 20 godina čekanja sa naše strane to korektno.

Izjavio je to za "Nezavisne" Sladomir Đurić, direktor banjalučkog "Autoprevoza", koji je poručio da je njihov stav nepromijenjen, a da advokati rade svoj posao u skladu sa zakonom.

"Ja kao direktor Autoprevoze zakonski sam obavezan da štitim imovinu i interese preduzeća, za to sam odgovoran organima uprave i akcionarima", zaključio je Đurić.

Za četvrtak, 13. aprila, najavljeno je prisilno preuzimanje zemljišta Stare autobuske stanice, koje se nalazi u strogom centru Banjaluke, a koje je nakon dugogodišnjeg sudskog spora između Grada i "Autoprevoza", pripalo ovom preduzeću.

Radi se o zemljištu na atraktivnoj lokaciji na kojoj se trenutno nalazi parking.

Od ovog zemljišta, za koje je najavljeno preuzimanje uz pomoć sudskih izvršitelja, Grad Banjaluka ne odustaje, potvrdio je to prethodno danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

"Možemo da razgovaramo oko samog parkinga, ali ne možemo ni oko čega drugog. Danas ćemo zvanično vidjeti da li je "Autoprevoz" odustao od takvih zahtjeva. Ukoliko nije, ja ću tamo otići sa radnicima i narodom i nećemo dozvoliti bilo kome da nas deložira i uklanja automobile, kao i da nam oduzima ulicu vrijednu 12 miliona maraka", zaključio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije