Ponedeljak, 10.04.2023.

17:50

PDP traži da se Zoran Milanović proglasi "personom non grata" u BiH

Predsedništvo Partije demokratskog progresa (PDP) predložilo je da se hrvatski predsednik Zoran Milanović proglasi "personom non grata".

Izvor: Beta

PDP traži da se Zoran Milanović proglasi
EPA-EFE/FILIP SINGER

Oni su to predložili Narodnoj skupštini Republike Srpske da Predsedništvu BiH uputi inicijativu.

Predsednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je novinarima u Banjaluci da je Predsedništvo BiH jedino nadležno za donošenje ovakve odluke.

Prema njegovim rečima, Milanović je svojim izjavama i ponašanjem povredio interese, čast i dostojanstvo srpskog naroda i Republike Srpske, a samim tim i Bosne i Hercegovine.

Osim toga, PDP od svih institucija, organa i zvaničnika RS, kao njenih predstavnika u institucijama BiH, traži da ne ostvaruju zvanične ili nezvanične susrete sa Milanovićem.

"Ova obaveza se odnosi ne samo na prostor Republike Srpske i BiH, već na bilo kakve direktne kontakte, bilo gde u svetu", kazao je Borenović posle sednice Predsedništva BiH.

Ovakav stav PDP je zauzeo zbog, kako su naveli, „uvredljivog delovanja predsednika Hrvatske Zorana Milanovića prema srpskom narodu i Republici Srpskoj“.

Borenović je ocenio da se odluka donese zbog konkretnih postupaka Zorana Milanovića, a ne zbog zvanične politike Hrvatske ili odnosa sa hrvatskim narodom.

Od Narodne skupštine RS zatraženo je da usvoji rezoluciju o osudi Milanovićevog, kako su istakli, sramnog odlikovanja 103. brigade Hrvatskog veća odbrane (HVO).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: