10. april  2023. 06.35  →  12.06 | Izvor: Tanjug, B92

Poznati svi parovi plej-ina i plej-ofa NBA lige

DENVER -

NBA liga ulazi u najzanimljiviji deo sezone. Regularni deo od 82 utakmice je završen i Denver Nagetsi su prvi na Zapadu, a Milvoki Baksi na Istoku.

Nakon što su odigrane i poslednje utakmice Zapadne konferencije dobili smo sve parove plej-ina i plej-ofa za 2023. godinu.

sacramento, kings,, denver,nba

Da krenemo sa Istokom:

Toronto Reptorsi dočekuju Čikago Bulse, dok Majami Hit ide na Atlanta Hokse, gde pobednik ide na sedmo mesto, a poraženi se takmiči sa pobednikom prvog pomenutog duela za osmo mesto.

Ko bude trijumfovao i bio osmi imaće okršaj sa Milvoki Baksima, dok bi sedmoplasirani tim išao na Boston Seltikse, a to znači da trećeplasirana Filadelfija ide na Bruklin Netse i ostaje nam možda najzanimljiviji duel prve runde Istoka – Klivlend Kavalirsi i Njujork Niksi.

Na Zapadu je to ovako:

Oklahoma Siti Tanderi igraju protiv Nju Orleans Pelikansa i pobednik se za osmo mesto bori sa poraženim iz duela Los Anđeles Lejkers – Minesota Timbervulvs, a pobednik tog susreta ide na sedmo mesto.

To znači a osmoplasirani tim ide na Denver i postoji šansa za "srpski okršaj" Pokuševskog i Jokića, da bi sedmoplasirani išao na Memfis Grizlise.

Trećeplasirani tim su Sakramento Kingsi i reklo bi se da su njihovi protivnici "izvukli premiju", a u pitanju su aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi.

Za kraj nam ostaje možda i najinteresantniji duel prve runde plej-ofa, Finiks Sansi protiv Los Anđeles Klipersa!

Dončić: Srećan sam u Dalasu, navijači nemaju razloga za brigu

Košarkaš Dalasa i slovenački reprezentativac Luka Dončić demantovao je danas da će na kraju sezone da napusti Maverikse, prenose američki mediji.

Pojedini mediji su preneli da je Dončić nezadovoljan politikom kluba i da je zapretio odlaskom iz Dalasa ako Maveriksi ne angažuju pojačanja do početka nove sezone. Dalas je ostao bez plej-ina i plej-ofa, pošto je regularni deo sezone u NBA ligi završio na 11. mestu na tabeli Zapadne konferencije sa 38 pobeda i 44 poraza.

luka, doncic, dalas

Gober: Izvinjavam se navijačima, klub i posebno Kajlu Andersonu

Košarkaš Minesote Rudi Gober izvinio se danas saigraču Kajlu Andersonu kojeg je udario tokom tajm-auta na sinoćnjoj utakmici NBA lige protiv Nju Orleansa, prenose američki mediji.

"Emocije su me nadvladale. Nije trebalo da reagujem na način na koji sam reagovao. Izvinjavam se navijačima, klubu i posebno Kajlu kojeg izuzetno volim i poštujem kao saigrača", napisao je Gober na svom Tviter nalogu.

Gober je tokom tajm-auta u drugoj četvrtini udario Andersona posle čega ga je klub poslao kući.

Čelnici Dalasa su dve utakmice pre kraja regularnog dela sezone odlučili da odustanu od borbe za plej-in kako bi zadržali svoj izbor na predstojećem NBA draftu.

"Dogovorili smo se, ali nije mi se svidelo. Nisam rekao da želim da napustim Dalas, to sam negde pročitao. Neko je rekao da želim da odem, a to nisam ja. Srećan sam u Dalasu, nema razloga za brigu", rekao je Dončić.

Slovenački košarkaš je istakao da očekuje promene u ekipi Dalasa.

"Nešto mora da se promeni, to je sigurno. Prošle sezone smo stigli do finala Zapadne konferencije, tada sam bio oduševljen atmosferom u ekipi...", dodao je Dončić.

On je ove sezone prosečno postizao 32,4 poena i imao je 8,6 skokova i osam asistencija po utakmici.

Košarkaši Denvera pobedili Sakramento, LA Klipersi nadigrali Finiks

Košarkaši Denvera pobedili su na svom terenu ekipu Sakramenta rezultatom 109:95, u poslednjem meču regularnog dela sezone u NBA ligi.

Naejefikasniji u pobedničkom timu bio je Brus Braun sa 21 poenom, dok je Zek Nadži dodao 18. Denver je igrao bez najboljeg košarkaša Nikole Jokića i još nekoliko igrača.

Denver je još ranije obezbedio prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije NBA lige, a regularni setzonu završio je sa 53 pobede i 29 poraza.

U ekipi Sakramenta, najbolji je bio Harison Barns sa 17 poena.

U ostalim utakmica postignuti su sledeći rezultati: Dalas - San Antonio 117:138, LA Lejkers - Juta 128:117, Minesota - Nju Orleans 113:108, Oklahoma - Memfis 115:100, Finiks - LA Klipers 114:119 i Portland - Golden Stejt 101:157.

Tagovi