Ukrajinske vlasti: Otac i ćerka poginuli u ruskim udarima u Zaporožju

Jedan pedesetogodišnji muškarac i njegova 11-ogodišnja ćerka stradali su danas u ruskim udarima koji su pogodili njihovu kuću u Zaporožju na jugoistoku Ukrajine, javili su ukrajinski zvaničnici.
Ukrajinske vlasti: Otac i ćerka poginuli u ruskim udarima u Zaporožju
Foto: Beta/AP

"Neprijatelj je izvršio raketni napad na Zaporožje i ubio još jednu ukrajinsku porodicu", rekao je šef hitnih službi zemlje Sergej Kruk preko društvenih mreža.

Devojčica je podlegla povredama u kolima hitne pomoći na putu za bolnicu, rekao je gradonačelnik Anatolij Kurtijev.

Spasioci su iz ruševina izvukli živu njenu majku (46). Starija ćerka tog para nije bila u kući u vreme udara koji su izvršeni sinoć, javila je hitna služba.
 
Prema gradonačelniku Zaporožja dve rakete koje je ispalila Rusija pogodile su stambenu četvrt i oštetile prozore i krovove desetak kuća.
 
Zaporoška oblast jedna je od četiri ukrajinske oblasti koje je Moskva objavila da je pripojila posle početka ofanzive u februaru 2022. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet