Nova vest
Fudbal

Petak, 07.04.2023.

17:48

Uhapšene 22 osobe zbog incidenta u Roterdamu

Policija je uhapšila 22 navijača zbog paljenja pirotehničkih sredstava i ubacivanja predmeta na teren u derbiju između Fejnorda i Ajaksa.

Izvor: B92

Autor:B92

Uhapšene 22 osobe zbog incidenta u Roterdamu
Foto: Profimedia

Utakmicu je obeležio incident kada je fudbaler Ajaksa Dejvi Klasen podođen upaljačem u glavu zbog čega je utakmica bila prekinuta.

Zbog toga su čelnici Fejnorda odlučili da se zatvori deo stadiona "De Kajp" na utakmici četvrtfinala Lige konferencija koju ekipa iz Roterdama igra protiv Rome 13. aprila.

Čini se da je fudbalsko huliganstvo ponovo oživelo u Holandiji, i zbog toga je fudbalski savez Holandije dozvolio sudijama ako se predmeti ubacuju na teren, ili ako navijač preskoči ogradu i uđe na teren.

"Ovim koracima potencijalni počinioci ne mogu ni da sanjaju da će nekažnjeno moći da napadaju ljude na terenu. Mislim da smo završili sa tim stvarima. Igralište je sveto mesto i mi smo na stadionu zbog onoga što se dešava ispod, na zelenom terenu. Sada se ispostavilo da moramo dodatno da vodimo računa o zdravlju igrača, aktera naše igre“, kaže direktor profesionalnog fudbala u KNFB Marijan van Lojven.

Ajaks je slavio u Roterdamu sa 2:1 i tako se plasirao u finale Kupa Holandije, gde će se sastati sa ekipom PSV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu