U Tutinu 9 miliona dinara za 10 medijskih projekata 1Foto: Opština tutin

Tutinska opština, ove godine, sa 9 miliona dinara sufinansiraće 10 medijskih projekata iz tog grada i Novog Pazara.

Više od pola, 6,5 miliona dinara, odovreno je za tri projekta. Bošnjački informativni centar iz Novog Pazara dobiće 4 miliona, tutinski Info centar 1,5 00 miliona i milion dinara Sandžak TV iz Novog Pazara.

Na ostalih sedam medijskih projekata raspodeljeno je ukupno 2,55 miliona dinara. Njima su dodeljeni grantovi od 250.000 – 500.000 dinara.

Po pola miliona dinara, za svoje aktivnosti, dobili su Udruženje građana „Vidrenjak“ i Arsa, iz Tutina, i Kulturni centar „Zambak“ iz Novog Pazara.

Novopazarski Info leader media podržan je sa 300 hiljada diiinara, a po 250 hiljada dobili su Radio Sto plus (radio agencije Beta u Novom Pazaru), A1 net portal i Udruženje građana „020 media“.

Opštinsko veće je prihvatilo odluku Komisje za ocenjivanje projekata (Nazim Ličina, Muharem Mutabdžija i Jovan Bukovala).

Na konkursu su učestvovali mediji i udruženja sa 21 projektom. Komisija je izabrala 10 i raspodelila im 9, od planiranih 10 miliona, dinara.

Opština Tutin, poslednjih godina, za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja, iz budžeta izdvaja po 10 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari