Petak, 07.04.2023.

15:48

Saslušani zbog napada kod Beton hale, preti im visoka zatvorska kazna

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su četiri muškarca koja se sumnjiče da su 1. aprila pretukli i opljačkali sedam muzičara.

Izvor: Tanjug

Saslušani zbog napada kod Beton hale, preti im visoka zatvorska kazna
Foto: Profimedia

Isen H. (30) i Vlada H. (27) su se branili ćutanjem, dok su Kristijan I. (19) i Milan H. (20) izneli odbranu, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Razbojništvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 15 godina.

Kako je navedeno, sumnja se da su oni 1. aprila oko 01.30 časova, na parking prostoru “Donji grad“, po prethodnom dogovoru, zajedno sa dva maloletnika, prema kojima je postupak razdvojen i drugim N N licima, fizički napali oštećene i tukli ih rukama, nogama i palicama koje su neki od osumnjičenih nosili sa sobom, u nameri da im oduzmu muzičke intrumente.

Dvojica oštećenih S. G. i Z. D. zadobili su teške telesne povrede, dok je Ivica S. zadobio laku telesnu povredu.

Osumnjičeni su napadnutim muzičarima oduzeli tri tenor basa i jednu trubu, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Muzičke instrumente su stavili u kombi kojim su prethodno došli i odvezli se u napuštenu kuću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: