Sport

0

Ivanović zadovoljan pobedom protiv Olimpijakosa

Autor: SI

Izvor: Beta

Ivanović zadovoljan pobedom protiv Olimpijakosa

Izvor: Beta/MARKO METLAS

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je da je zadovoljan večerašnjom pobedom protiv Olimpijakosa u Evroligi, a da njegova ekipa nije prošla u plej-of jer je u nekom trenutku mnogo pala u formi.

"Sjajnih 30 minuta, vrlo dobra utakmica i energija, sa malo nestrpljenja i grešaka. Normalno je to što smo igrali motivisano, tako jedan tim mora da igra. Ne igramo Top 8, ali imamo da obavimo veliki posao u ABA ligi, srpskom prvenstvu, da nastavimo put, normalno je", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Zvezda je pobedila Olimpijakos u Beogradu sa 87:79, u 33. kolu Evrolige.

Zvezda je drugi put ove sezone pobedila Olimpijakos koji je prvi na tabeli, a ona je 11. i neće igrati u plej-ofu, pa je trener beogradske ekipe upitan da to prokomentariše.

"Svaka utakmica je različita, svi su jaki, možemo svakoga da pobedimo i od svakoga da izgubimo. Nema formule", naveo je on.

Na konstataciju da je Zvezda vezala četiri pobede otkako je gubila šanse da će proći dalje u Evroligi, Ivanović je rekao: "Nijedna ekipa nema super formu ili lošu cele godine. Ideš gore i dole, ali najbitnije je da ne ideš puno dole. Mi smo otišli previše dole i zato nismo ušli u Top 8".

Novinari su istakli i da ekipe koje će proći u plej-of imaju mnogo poraza, a na pitanje da li bi hteo da se format takmičenja promeni, Ivanović je odgovorio: "U ovoj situaciji ja bih rekao - da, ali mislim stvarno - ne, mislim da bi bilo previše".

"Ovogodišnja Evroliga je možda najizjednačenija, možda nije najkvalitetnija ali je najizjednačenija. Zadovoljan sam, ovde sam četiri, pet meseci, a čini se da ima dve, tri godine koliko je bilo utakmica. Ali zaista sam zadovoljan što sam došao u Zvezdu i upoznao Zvezdinu familiju i navijače", dodao je.

Govoreći o igračima i dobroj partiji Džona Holanda, trener je rekao da je to najpozitivniji igrač koga je imao u karijeri. On je rekao da su svi igrači bili motivisani da igraju i da nije važno da li je u toj situaciji neko igrao dobro ili loše, kao i da još ne zna koliko će zbog povrede odsustvovati Ben Bentil.

Novinari su istakli i dobru odbranu Zvezde i mnogo ukradenih lopti protiv Olimpijakosa.

"Agresivna odbrana zavisi od protivnika i utakmice. Vrlo brzo počinju odlučujuće utakmice ABA lige, kad počne moramo da smo spremni. Imamo jasnu sliku kako da igramo, nemamo više vremena za eksperimente. Svaki trener pokušava da ekipa svakog dana, na svakoj utakmici bude bolja. Sad smo uhvatili ritam, videćemo koliko će da traje", naveo je on.

Ivanović je na današnji dan pre 34 godine bio prvak Evrope sa Jugoplastikom, a rekao je da će večeras da proslavi taj veliki datum.

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas čestitao je Zvezdi na pobedi, rekao je da mnogi njegovi igrači večeras "nisu bili u utakmici" i naveo da bi trebalo promeniti format takmičenja kako bi više ekipa igralo za trofej.

"Čestitam Zvezdi na motivisanoj igri, želji i energiji koju su utrošili na pobedu. Pokušao sam da ubedim naše igrače da svi imaju dodatni motiv da igraju protiv nas, pa i Zvezda čak iako nema šansu da se kvalifikuje u plej-of. Niko nam ne daje ništa besplatno, moramo da krvarimo na terenu da bismo pobedili, a to danas nismo", rekao je Barcokas.

"Mnogo igrača je bilo van meča u svakom smislu i nisu imali osećaj utakmice. Imamo još jednu šansu da sjajnu sezonu završimo sezonu pobedom protiv Baskonije na domaćem terenu. Moramo da igramo bolje nego danas. Ova utakmica nam može pomoći da vidimo šta je danas važno u košarci", dodao je on.

Upitan zbog čega igrači nisu bili na visini zadatka, on je rekao da to mora da se analizira.

"Dobro igramo ove sezone, 10 pobeda na gostovanju, neki igrači moraju da se vrate u pobedničku i igračku formu, treba im minutaža. Ne mogu da prihvatim da smo umorni od pobeda. Nekad vam treba težak poraz da se vratite. Ne mogu da kažem da su nam dosadne pobede, ali ovakvi porazi pomažu trenerima da ubede igrače šta je važno", naveo je Barcokas.

"Imamo velike ambicije, ide nam dobro u svakom takmičenju, osvojili smo Superkup, prvi smo ovde, nepobedivi u domaćoj ligi. Skoro uvek smo u vrhu, moramo da budemo skromni i da se borimo kao što smo cele sezone", dodao je on.

Trener grčke ekipe rekao je da je atmosfera u hali "Aleksandar Nikolić" bila sjajna i puna poštovanja i da to ceni.

On je dodao da Zvezda ima dobar tim, ali da je Evroliga takmičarska i teška i da mnoge jake ekipe neće proći dalje.

"Stvari su takve kave jesu, nekoliko puta je poslednji dobio prvog. Ovo je takmičarska liga, morate biti stabilni, da brzo zaboravite poraz i okrenete se narednom meču. Poštujem sve timove i trenere, šest, sedam ekipa se bori za osmo mesto. Kada igra 18 ekipa, a samo osam ide u plej-of, treba nam više ekipa koje se takmiče u plej-ofu", ocenio je on.

"Mi smo u dobroj situaciji. Ima mnogo velikih budžeta i dobrih ekipa, možda se promeni nešto. Tražimo mi treneri, za nas je to važno, kako sa 17 pobeda u Evroligi ne možete da nastavite takmičenje", dodao je Barcokas.

Upitan da li će da kalkuliše u poslednjem kolu u vezi sa mogućim protivnikom u plej-ofu, Barcokas je odgovorio: "Ne, koji god tim da izabereš, kazniće te košarkaški bogovi".

U poslednjem kolu Zvezda će dočekati Fenerbahče, a Olimpijakos će biti domaćin Baskoniji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR