Četvrtak, 06.04.2023.

10:11

Biće Kenedi vs. Bajden; Prvi je teški antivakcinaš

Demokrata Robert F. Kenedi Džunior, aktivista protiv vakcina, kandidovao se u trci za predsednika na izborima 2024. godine.

Izvor: Tanjug

Biće Kenedi vs. Bajden; Prvi je teški antivakcinaš
Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Kenedi je u sredu podneo izjavu o kandidaturi Federalnoj izbornoj komisiji i na taj način izazvao aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena za nominaciju demokrata, objavio je AP.

Kenedi (69), nećak američkog predsednika Džona F. Kenedija i sin njegovog ubijenog brata Roberta F. Kenedija, nekada je bio autor bestselera i advokat za životnu sredinu.

Kenedi je, međutim, pre više od 15 godina, postao jedan od vodećih glasova u pokretu protiv vakcinacije, tvrdeći da vakcine nisu bezbedne.

Stručnjaci za javno zdravlje, pa čak i članovi njegove porodice, opisali su njegov rad kao obmanjujući i opasan, objavila je američka agencija.

Kenedi je dugo bio uključen u pokret protiv vakcina, ali su se napori intenzivirali nakon pandemije i razvoja vakcina protiv korone.

Kenedijeva dobrotvorna organizacija protiv vakcina, Children's Health Defense, napredovala je tokom pandemije, a prihodi su se više nego udvostručili u 2020. godini na 6,8 miliona dolara, prema podnescima podnetim regulatornim organima za dobrotvorne organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: