KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanke porazom u Novoj Pazovi ugrozile superligaški status

Rukometašice Radničkog nastavile su seriju poraza u ARKUS ligi. Kragujevčanke su sinoć na gostovanju ekipi Mladosti u Novoj Pazovi doživele svoj treći uzastopni neuspeh u prvenstvu, čime su sebe dovele u krajnje nezavidnu poziciju na tabeli, s obzirom da ih od zone ispadanja sada deli samo jedan bod – 29:25 (16:16).

Foto: SPD Radnički

Znale su rukometašice Radničkog da ih u Novoj Pazovi očekuje teško gostovanje veoma motivisanoj ekipi Mladosti, kojoj su bodovi u ovoj utakmici bili preko potrebni u borbi za plej-of. Ipak, potajno su se nadale da će uspeti da izbegnu novi poraz, ali su se nažalost te njihove želje izjalovile u samoj završnici utakmice, kada su Novopazovčanke došle do ključne prednosti od tri gola koju su dodatno uvećale do kraja susreta.

Početak meča bio je idealan za Kragujevčanke, koje su u 4. minutu imale čak četiri gola prednosti (5:1), ali su potom domaće pojačale tempo i došle najpre do izjednačenja (8:8), a potom i do vođstva (11:9).

Na odmor se ipak otišlo sa rezultatskim egalom (16:16), da bi sredinom drugog poluvremena rukometašice Radničkog ostale bez goriva, što su Novopazovčanke iskoristile da dođu do maksimalne prednosti od četiri gola razlike (24:20). Prenule su se Kragujevčanke i pogotkom Teodore Veličković prišle su na samo gol zaostatka (24:23), ali onda ponovo ukočile, omogućivši rukometašicama Mladosti da dođu do ključne prednosti od tri gola (26:23), koju su do kraja utakmice dodatno uvećale na konačnih 29:25.

U domaćoj ekipi prednjačile su Dunja Orlović sa 7, odnosno Nikoleta Lazarević i Leposava Glušica sa po 6 postignutih pogodaka, dok je Kragujevčanke predvodila Teodora Veličković sa 8 golova.

Poraz u Novoj Pazovi, kao i trijumf Naise nad ekipom Bora, doveli su do toga da Kragujevčanke dva kola pre kraja takmičenja u ARKUS ligi imaju samo bod više u odnosu na Nišlijke, koje se nalaze u zoni ispadanja. Da stvari budu dramatičnije, rukometašice Radničkog u poslednjem kolu očekuje upravo gostovanje u Nišu, pa će ukoliko i dalje ostane na snazi trenutna bodovna distanca ovaj meč odlučivati o budućem putniku u niži rang takmičenja.

Pre gostovanja u Nišu, Kragujevčanke će nakon prvenstvene pauze, koja će trajati do 19. aprila, ugostiti već otpisanu ekipu Kikinde.

MLADOST (NP) – RADNIČKI 29:25 (16:16)

NOVA PAZOVA
Dvorana: Sala OŠ “Rastko Nemanjić”.
Gledalaca: 150.
Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić 
Sedmerci: Mladost 4 (2), Radnički 5 (3).
Isključenja: Mladost 8 min, Radnički 6 min.

MLADOST: Macura, Mikić 1, Klenkovski, Glušica 6, Potkonjak 1, Ćurčin 4, Lazarević 6, Jotić, B. Kosanović, Paunić 3, Šašić, Ćazić 1, Kojčić, Orlović 7, Rajković, K. Kosanović.

RADNIČKI: Pojužina, Đorđević, Veličković 8, Salijoski, Vučićević, Pidro, Inđić 2, Stoiljković 3, K. Petrović 3, Rašković, Božinović 4, D. Ranković 3, T. Petrović 1, Kostić (11 odbrana), Z. Ranković 1, Milosavljević.

Igračica utakmice: Dunja Orlović (Mladost)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!