Stanje na putevima i graničnim prelazima

Povoljne vremenske prilike olakšavaju vožnju na putevima u Srbiji, ali je u popodnevnim časovima očekivan pojačan intenzitet saobraćaja pa su moguća i kraća zadržavanja na glavnim naplatnim rampama, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz AMSS podsećaju da je u toku izgradnja novih deonica, a radi se i na zameni dotrajalih slojeva asfalta i savetuju vozačima da zato obrate pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na Horgošu čekaju pet sati, na Kelebiji četiri sata, na Batrovcima tri, a na graničnom prelazu Šid dva sata.

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Izmene na pojedinim deonicama puteva zbog radova

Na auto-put E-75, petlja Lasta – petlja T6, u smeru ka petlji Lasta biće izvođeni radovi na mašinskom čišćenju ivičnih traka, od 31. marta od 22 časa do 01. aprila do 5 sati.

Radovi će se izvoditi u preticajnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na auto-putu E-75, petlja Novi Sad Istok – petlja Novi Sad Centar, leva servisna saobraćajnica kod Novog Sada, između Zrenjaninske i Temerinske petlje, biće izvođeni radovi na sanaciji kolovoza, danas od 7 do 16 časova.

Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom servisne saobraćajnice.

Na putu Babušnica – Svođe izvode se radovi na pojačanom održavanju puta do 31. jula, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-75, petlja Grdelica – petlja Predejane, u smeru ka Vranju, u toku su radovi na redovnom održavanju.

Za saobraćaj su zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-763, petlja Takovo – petlja Preljina, u tunelu Šarani izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoznog zastora do 30. maja do 17 časova.

Radovi se izvode u desnoj cevi, a saobraćaj se odvija dvosmerno u levoj cevi tunela Šarani.

Putevi Srbije savetuju da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.