Oglasili se Rusi: Ne planiramo

Oružane snage Rusije ne planiraju drugi talas mobilizacije, a poziv na obaveznu vojnu službu deo je rutinskog programa regrutacije, saopštili su zvaničnici.

Izvor: index.hr

Petak, 31.03.2023.

12:06

Oglasili se Rusi: Ne planiramo
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Želeo bih da istaknem da planovi Generalštaba ne uključuju drugi talas mobilizacije“, rekao je danas Vladimir Cimljanski, predstavnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije.

On je dodao da Ministarstvo odbrane ima dovoljno vojnika da ispuni svoje ciljeve i da će regruti služiti vojni rok samo na stalnim ispostavama u Rusiji. Ministarstvo odbrane Rusije tradicionalno poziva muškarce na obaveznu vojnu službu dva puta godišnje, u proleće i na jesen.

Mobilizacija je drugačiji proces u kojem se pozivaju rezervni sastavi i drugo vojno osoblje u slučaju vanrednog ili ratnog stanja.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin juče je potpisao ukaz o obaveznom služenju vojnog roka, za vreme prolećne regrutacije, za 147.000 građana starosti od 18 do 27 godina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: