');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

"ZABORAVIĆE SE CETINJE PRI TOME ŠTA ĆU JA URADITI" Podgoričanka prijavila muža i policija otkrila jezive detalje: "Tukao me je kacigom, odmarao, pa opet tukao"

Veće Osnovnog suda u Kotoru produžilo je pritvor za 30 dana N.L. koji je, kako se sumnja, u kontinuitetu, godinama, zlostavljao svoju suprugu. Kotorsko Osnovno državno tužilaštvo je ranije podnelo Osnovnom sudu optužni predlog protiv N.L. Portparol tog suda, sudija Veljko Bulatović, kazao je ranije za Vijesti da je dostavljen optužni predlog i da će se danas odlučivati o produženju pritvora optuženom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: shutterstock
.

Satima pričala sa policijom

Blic preporučuje

Svog supruga u februaru je prijavila tridesetdvogodišnjakinja iz Podgorice. To je učinila kako bi prekinula agoniju koja traje osam godina i u kojoj je, kako stoji u njenoj prijavi, trpela fizičko i psihičko zlostavljanje, uključujući udarce šakama, oklagijom, peglom, kacigom, a navodno je pretio i da će se zaboraviti tragedija na Cetinju u avgustu prošle godine pri tome šta će uraditi...

Nakon njene prijave, muškarac iz jednog primorskog grada je uhapšen, a odlukom sudije za istragu kotorskog Osnovnog suda, Špira Pavićevića, poslat je u pritvor do 30 dana.

.
Foto: Snežana Krstić, Shutterstock / Ringier
.

Ona je policiji ispričala da je prve batine dobila u februaru 2015. godine, a da ih je od tada bilo nebrojeno. Nikada nije pošla da joj ukažu medicinsku pomoć, morala je sama da se previja i leči rane. Nakon svakih batina, pa i onih kada joj je razbio glavu, "objašnjavao" joj je da je ona kriva, navodi se u prijavi.

Tokom dvočasovnog razgovora sa inspektorima, ona je ispričala da je prvi put pretučena nakon što joj je suprug uzeo telefon da provjeri njen Instagram nalog, a kada je provjerio rekao joj je da se izloguje.

Batine je dobila jer nije znala šifru kako bi se ponovo ulogovala.

- Zadao mi je udarac otvorenom šakom, zatim me uhvatio za kosu i počeo da me vuče po kući. Nakon toga me isterao iz kuće, ne dozvoljavajući da uzmem dijete i svoje stvari...

U kuću je vratila svekrva, a muž je neko vreme prestao sa batinama, ali je, kako je rekla "znao da histeriše".

Tukao je kacigom

- Na svakih pola godine, do godinu 'dobijala sam batine' i to uglavnom bez ikakvog razloga, a svaki sedeći put je bilo sve gore.

Ispričala je da je sledeće batine dobila jer supruga nije obavestila da je sa sinom prošetala do plaže.

Kaže da je pitao: "Kako si mogla da odeš, a da me ne obavestiš?", a zatim je više puta udario pesnicama u predelu glave i tela.

- Onda je uzeo plastičnu kacigu od motora i sa njom me više puta udario u predelu glave...Trajalo je oko pola sata. Tukao me, pa odmarao, pa opet tukao u naletima histerije i besa. Čak se ni ne sećam pola događaja. Naš sin je bio prisutan prilikom tog napada... Posle nekih sat smirio se, seo pored mene i rekao mi: 'Vidiš li šta ovo radiš?', u smislu da sam ja kriva i da sam zaslužila batine".

(Vijesti)