Lađar koji je spasio devojčicu: Telo je plutalo po vodi, našao sam je oko 300 metara daleko od mosta

Devojčicu koja je danas skočila s Varadinskog mosta je brzom reakcijom spasio lađar Aleksanar Prelić s tegljača "Brodokomerca", koji je usidren na Dunavu uz Beogradski kej.
Lađar koji je spasio devojčicu: Telo je plutalo po vodi, našao sam je oko 300 metara daleko od mosta
Foto: 021.rs
Kako prenosi Dnevnik, on je bio sam u čamcu koji je privezan uz brod i pokušao je da startuje motor. 
"Odjednom sam čuo da je neko u vodi. Ubrzo je na brod stigla informacija da se radi o utopljenici. Nekako sam uspeo da startujem motor i pentom krenuo ka utopljenici. Voda je i sada veoma brza i telo je već bilo na sredini reke, oko 300 metara daleko od mosta. Prišao sam utopljenici, njeno telo je plutalo po vodi. Uhvatio sam je za kosu i uvukao u čamac. Da je izvučem iz čamca pomogla su mi dvojica mojih kolega, takođe radnika "Brodokomerca". Devojčica je bila svesna, molila je da ne kažem roditeljima... Ubrzo je došla Hitna pomoć, bila je i policija", ispričao je za Dnevnik Aleksandar Prelić.
Ovaj skromni čovek kaže da mu je drago što je spasio jedan mladi život. Dodaje da je do sada još dva puta spasio utoljenike iz Dunava.
 
Podsetimo, petnaestogodišnja devojčica je skočila danas oko 17 sati s Varadinskog mosta. Ona je zadobila povrede opasne po život, ali je stabilna i svesna. Nalazi se na jedinici intenzivne nege Dečije hirurgije radi opservacije, kažu za 021 u Dečijoj bolnici.
Emotivna podrška:
 
Centar "Srce" - 0800/300-303
 
SOS linija za prevenciju samoubistva - 0800/309-309
  • Kada

    01.04.2023 07:53
    Jedan
    Lađar učini više u životu nego učitelji, profesori, ministri sa sve roditeljima na čelu! Da se upitaš kakve vrednosti mi promovišemo. Živeo ti nama dobri čoveče.
  • Pokojni Toza

    31.03.2023 12:44
    Devojčica je skočila zbog loše ocene?!?!
    WTF?
    Deca su nam otišla u Q od igrica,neta,tiktokova,instagrama, inlfuensera, blogera.....
    Pričajte sa njima i pokušajte da im objasnite razliku između jave i sna! Samo tako ćete uspeti.
    Život je jako težak i borba je svaki dan!
  • N@

    31.03.2023 09:01
    Uzrok je u društvu
    Svi smo krivi za ovaj na srećno okončan akcident.
    Dozvolili smo da vlast potpuno rasturi sve vrednosti ovog društva, ne samo obrazovanje, nauku, kulturu poštovanja prema starijima, serijama koje daju defektnu sliku društva kao okvir za "normalno" ponašanje.
    Takmičimo se ko će od naše dece imati kvalitetnije patike, odeću.....auto.
    Kriminogeni profili su traženi, a ne kulturni.
    Mi smo izabrali vlast a ona je po političkom ključu zaposlila u stručne Službe kako medicinske, tako i u privredi i kulturi samo trabante, poslušnike i online intelektualce.
    Nema, jer joj nismo dali priliku.
    Hvala za spas devojke, a koliko je takvih koje tiho pate i o istom činu razmišljaju? Spasimo njih, spašavamo i sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti