Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Позитивне стране конзумирања бадема

Једење орашастих плодова има безбројне здравствене предности, а у наставку вам доносимо четири позитивне стране свакодневног једења бадема.
Фото: Pixabay/stevepb

Научници су открили да је честа конзумација орашастих плодова повезана са мањим ризиком од развоја хипертензије, кардиоваскуларних болести, па чак и рака.

Позитивно утичу на развој бебе

Доказано је да бадеми могу повећати мождану активност. Веома је важно конзумирати бадеме током трудноће. Деца чије су мајке током трудноће јеле бадеме постигла су боље резултате на тестовима интелигенције.

Смањује холестерол и утичу на дијабетес

Пацијенти који пате од дијабетеса типа 2 доживљавају побољшање свог физичког стања ако свакодневно конзумирају бадеме. Бадеми помажу у пречишћавању артерија и смањењу холестерола. Такође, конзумирањем бадема доприносите смањењу нивоа шећера у крви.

Помажу у опоравку након порођаја

Бадеми се често препоручују женама након порођаја како би се брже опоравиле и спречиле појаву стрија.

Смањују акне и смирују кожу

Бадем је традиционална медицина на Блиском истоку, што се показало научно доказаним. Бадеми су препуни витамина Е, који је антиоксиданс који вам може помоћи да излечите акне и подмладите кожу. Конзумирајте бадеме ако желите да ваша кожа буде здрава и без акни.

Recept dana: Salata vitaminska bomba

Преузмите андроид апликацију.