Deonica Novi Beograd – Surčin: Završni radovi, pred otvaranje (VIDEO)

BEOGRAD – Ovo su prvi, novi kilometri brze saobraćajnice, koji će biti pušteni u upotrebu za koji dan. Novi Beograd dobija direktnu vezu sa autoputem “Miloš Veliki”.

Naša ekipa portala Vojvodina uživo je bila na licu mesta. Pogledajte video u prilogu:

Ovaj autoput predstavlja i pravu magistralnu gradsku saobraćajnicu sa po tri saobraćajne trake po smeru, i razdelnim ostrvom dužine pet metara. Tu će se nalaziti i obostrane biciklističke i pešačke staze širine dva metra, kao i bankine i zaštitna ograda.

Foto: Vojvodina uživo

Deonica je vredna 70,5 miliona evra i kompletno se finansira iz budžeta Republike Srbije, a izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company“.

Foto: Vojvodina uživo

Saobraćajnica Novi Beograd – Surčin ima veliki značaj za stanovnike centralnog dela Beograda, jer će im omogućiti da direktno pristupe autoputu “Miloš Veliki” umesto da kao sada do njega dolaze preko autoputa Beograd – Zagreb.

Podsetimo, gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom će izlaz na autoput “Miloš Veliki” biti skraćen za oko 10 kilometara.

Na trasi su izgrađena i tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak. Na samom početku trase gradske magistralne saobraćajnice predviđena su uključenja iz dve ulice na Novom Beogradu.

Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.