Amerikanci prelaze na "hipersonične napadne krstareće rakete" VIDEO

Američko vazduhoplovstvo doneloje odluku da promeni program hipersoničnog oružja, navodi "Blumberg".

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2023.

13:05

Amerikanci prelaze na
EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY/Ilustracija

Naime, američko vazduhoplovstvo odustaje od programa hipersoničnog oružja koji razvija kompanija Lokhed Martin, jer zvaničnici signaliziraju veću podršku drugačijoj inicijativi rivalske kompanije Raitheon, prenosi Raša tudej Balkan.

Ova informacija stiže nakon što je američki ministar vazduhoplovstva Frenk Kendal priznao je da su nedavna testiranja obećavajuće američke hipersonične rakete vazdušnog baziranja bila neuspešna.

Vazduhoplovstvo ne smatra da Lokhed trenutno namerava da nastavi sa naknadnom nabavkom oružja poznatog kao ARRV, iako će sprovesti dva dodatna testiranja kako bi prikupili važne podatke, rekao je pomoćnik sekretara vazduhoplovnih snaga za nabavku Endru Hanter podkomitetu za oružane snage Predstavničkog doma.

Hanter nije rekao zašto je Vazduhoplovstvo odustalo od programa Lokhed.

Kendal je rekao da je vazduhoplovstvo više posvećeno drugom oružju zvanom "hipersonična napadna krstareća raketa" koju je napravio Raitheon, ali je odbio da kaže da će služba okončati Lokhed program nakon testiranja prototipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: