Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Ферстапен: Нисам се још у потпуности опоравио, биће све у реду у Мелбурну

Возач Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен признао је данас да се још није опоравио од стомачних проблема, саопштено је на званичном сајту Формуле један.
Фото: Танјуг/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Ферстапен, који је актуелни двоструки светски шампион у Ф1, освојио је друго место на ВН Саудијске Арабије иако је стартовао са 15. позиције. Он је уочи недељне трке за ВН Аустралије изјавио је да се још није опоравио од болести.

„Кући сам био стварно, стварно болестан и једва сам ходао. Када сам стигао у Саудијску Арабију мислио сам да је то иза мене. Међутим, чим сам ушао у болид на први слободни тренинг,
осећао сам да је потребно два круга само да бих могао нормално да дишем“, рекао је Ферстапен на конференцији за новинаре.

Холандски возач је истакао да је имао проблема током целог викенда у Саудијској Арабији.

„Била је то једна од првих трка где сам осетио физичко ограничење и било је веома фрустрирајуће, надам се да ће овог викенда да буде све у реду. Мислим да се све поклопило, пошто је и стаза у Џеди тешка. Када се не осећате добро, онда вас и све погађа, али такве ствари се дешавају. Надам се да ће све да буде у реду у наставку сезоне. Мислим да имамо велике шансе да направимо добар резултат у Мелбурну“, истакао је Ферстапен.

Трка за Велику награду Аустралије биће вожена у недељу од седам сати на стази у Мелбурну.

Američke vlasti izmenile propise, Đoković će moći igra na teritoriji SAD

Преузмите андроид апликацију.