Učenici srednje škole “Mileva Marić Ajnštajn” osvojili PRVO MESTO na takmičenju učeničkih kompanija

NOVI SAD – Četiri učenika srednje škole “Mileva Marić Ajnštajn” osvojili su prvu nagradu  na takmičenju učeničkih kompanija. Učenici su napravili igračke od reciklažnog materijala, a osim za igranje imaju i edukativni karakter.

Učenici su svoje teorijsko znanje pokazali i u praksi. Ove igračke se prave od recikliranog materijala koje dobijaju od krojačkih radnji.

Foto: Screenshot/prva

-Njima taj višak ne treba, a mi iskoristimo njegov pun potencijal. Igračke funkcionišu tako što daju osmeh deci. Takođe ovo je edukativna igračka. Na poleđini se nalazi QR kod koji vodi direkno do sajta gde mogu pogledati video o životinji čiji su QR kod skenirali. Iz svake države učenici su napravili po tri do četiri igračke. Za Srbiju na primer predstavnik je orao krstaš.  Ceo tim  je svakodnevno ulagao trud i napor. U pripremama su učestvovale i profesorke tehničke škole- rekli su učenici za emisiju “Jutro”, na Prvoj televiziji.

Foto: Screenshot Prva televizija

U maju će se ovi učenici boriti za titulu nacionalnog pobednika i predstavnika Srbije na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.