Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Муње опет севају у Новом Саду овог четвртка! (четвртак, 30. март)

Данас нас у Новом Саду очекује делимично облачно време. Највиша најављена дневна температура ће бити 17 степени, а најнижа дневна температура ће бити ујутру, 4 степена. Али нас зато очекује севање муња.
Фото: Градске инфо

И ако сте помислили да вас чека севање муња са неба, варате се. Муње нас опет очекују, али у биоскопу.

Свечана премијера филма “Муње: Опет! “, уз присуство дела глумачке и ауторске екипе, заказана је за данас у 20:00 часова у биоскопу Arena Cineplex.

Наставак култног остварења “Муње”, поново у режији Радивоја Раше Андрића, стиже на велико платно биоскопа Arena Cineplex.

Фото: Arena Cineplex
У Позоришту младих можете погледати две представе:

Најмлађи могу погледати представу  „Пук“ од 11:00 часова.

Одрасли могу уживати од 19:30 часова у представи „Кафа и цигарете, поздрав из Београда„.

Већ сам наслов представе „Кафа и цигарете, поздрав из Београда“ јасно наговаштава да је реч о својеврсном ауторском одјеку култног филма “Coffee and Cigarettes”, Џима Џармуша.

Драмска прича и представа, својим смештањем на позорницу не жели да преименује причу филма, напротив – користећи само изворни драматуршки модел, жели да са публиком подели сасвим личне теме, препознате у савременом тренутку. И све стрепње и све наде које из тих тема произилазе. Сусрети – случајни или прижељкивани; одласци – жељени или изнуђени; неизвесност сваког тренутка ка коме журимо, неминовност сваког тренутка који нас очекује… једном речју сам живот, неизмерно богат, саткан од небројено много слојева и значења,туга и радости, сусрета и растанака – уз кафу и цигарете, можда се може макар мало боље разумети.

Представа коју не смете пропустити.

И овог четвртка од 18:00 часова имате прилику да у Галерији Матице српске проведете вече у друштву са историчарком уметности Драганом Гарић Јовичић на ауторском вођењу кроз изложбу Бошко Петровић – скице за велика дела.
Фото: PrtSc/muzejvojvodine.org.rs

Изложба Бошко Петровић: Скице за велика дела представља обиман опус нацрта за таписерију, скулптуру и мозаик, који се чувају у Музеју Војводине.

Поставком пред публиком обележава се важан јубилеј – стотину година од рођења и четрдесет година од смрти овог знаменитог војвођанског уметника који је био запослен у нашем музеју од 1953. до 1965. године. У том периоду настао је и велики број Петровићевих радова које поседује Музеј Војводине.

Данас Музеј Војводине броји 160 дела Бошка Петровића, а на изложби Скице за велика дела публика ће моћи да види њих 125.

Фото: PrtSc/SKCNS Fabrika/Facebook

Изложба уметничких радова Сибиле Петењи „FLY/CORRIDORS“ биће отворена у 19:00 часова, у СКЦНС Фабрици. Поставка ће моћи да се погледа радним данима од 10:00 до 19:00 часова, до 7. априла.

„Евгеније Оњегин“, лирска опера у 3 чина П. И. Чајковског, чији су либрето написали Чајковски и Константин Шиловски, према истоименом роману у стиховима Александра Пушкина, премијерно је била изведена у Српском народном позоршту 28. марта, на Дан СНП-а.

Фото: snp.org.rs

Ако сте пропустили премијеру можете је погледати и данас од 19:00 часова у Српском народном позоришту.

„Птичићи“ вечерас од 22:00 часа у Герили.

Новосадски Bluebirdsi – ’old school’ атракција, у народу познатија као Плави Птичић, водиће вас и овај пут кроз рај и пакао рокенрола шездесетих.

Супергрупа која иза себе има преко 250 клупских и фестивалских наступа, подсетиће вас још једном на највеће хитове тог времена, па ако волите, Bitlse, Stonse, Kinkse, Dorse, Kridense, grupe Who, Yardbirds, Cream, Troggs, Spencer Davies Group, Jefferson Airplane, Steppenwolf, kao i velikane Dilana, Janga, Hendrixa i Dženis Džoplin, будите сигурни да је Герила право место за вас.

Данас у 18.00 сати биће свечано отворена изложба дигиталних принтова из колекције ГМС Инспирисани Француском у Француском институту у Новом Саду (Културни дистрикт).

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Nekoliko saveta novosadskog servisera kako da spremite vaš bicikl za novu sezonu

Преузмите андроид апликацију.