Kobni stampedo za besplatno brašno: 11 osoba poginulo, na desetine povređeno u Pakistanu

30.03.2023

00:55

0

Autor: 24sedam

Vlasti su organizovale besplatnu podelu brašna za najugroženije, što je izazvalo veliki broj građana da dođe na punktove. Tada je izbio haos

Kobni stampedo za besplatno brašno: 11 osoba poginulo, na desetine povređeno u Pakistanu
olga-kudriavtseva-xw8pttN8MBg-unsplash - Copyright Unsplash

Kobni stampedo zbog besplatne podele brašna koštao je života najmanje 11 ljudi dok je na desetine povređeno, u pakistanskoj provinciji Pendžab.

Pakistanske vlasti su organizovale punktove na kojima se delilo brađno siromašnim građanima, kako bi se izborili s naglo rastućom inflacijom, prenela je agencija PTI.

Dve starije žene i jedan muškarac poginuli su u utorak, dok je još 60 povređeno u stampedu u centrima za besplatno brašno u četiri okruga u južnom Pendžabu - Sahival, Bahavalpur, Muzafargar i Okara.

Smrtni slučajevi prijavljeni su i u okruzima Fasailabad, Jehanian i Multan.

 

 

Incident se dogodio zbog lošeg upravljanja distribucijom ugroženim licima, prenela je televizija CTGN, a morale su da reaguju i spasilačke službe.

Policija je okrivljena da je izazvala haos u centrima tako što je maltretirala i palicama nasrtala na građane, koji su čekali u dugim redovima da dobiju besplatno brašno.

Bezbednosne snage su takođe pribegle grubom pristupu nakon pljačke besplatnih kamiona sa brašnom u gradovima Muzafargar i Rahim Jar Kan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike