Ministar Gajić: Nova ulaganja u sportsku infrastrukturu u Kikindi

KIKINDA – Ministar sporta Zoran Gajić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, kao i posebni savetnik ministra Dejan Bojović posetili su Kikindu, gde su se susreli sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem i saradnicima.

Prilikom posete Kikindi, obišli su Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i razgovarali sa predstavnicima kikindskih sportskih klubova. Kako je naglasio gradonačelnik Nikola Lukač, posebno zadovoljstvo prilikom posete ministra i pokrajinskog sekretara bilo je to što su deca iz našeg grada pokazala koliko su aktivna i koliko vole sport.

Foto: Vojvodina uživo

„To je motiv i za Grad, Pokrajinski sekretarijat i Ministarstvo, da ulažemo kako u objekte, sportsku infrastrukturu tako i u klubove. Dogovorili smo šta ćemo u narednom periodu zajednički rekonstruisati. Što se tiče projekata, želja nam je da rekonstruišemo sportsku salu u OŠ „Vuk Karadžić“, ali i fiskulturne sale u ostalim osnovnim i srednjim školama. Pomoćićemo i rekonstrukciju SC „Jezero“, koji je dom svih naših sportskih klubova. Najvažnije je da imamo masovnost i da se deca bave sportom“, istakao je gradonačelnik Nikola Lukač.

Ministar sporta Zoran Gajić objasnio je da Kikinda ima odlično opremljene školske sportske sale i uslove da se deca bave sportom.

Foto: Vojvodina uživo

„Kikinda je ozbiljan grad, koji ima infrastrukturu i to treba unapređivati. Ministarstvo sporta, u sinergiji sa ostalim ministarstvima, trudimo se da se ravnomerno razvijaju uslovi za bavljenjem sportom u Srbiji. Uskoro počinjemo i sa unapređenjem nastave fizičkog vaspitanja mlađeg školskog uzrasta, jer smatramo da će sve ići lakše ukoliko decu uzrasta od sedam do 11 godina naviknemo da vežbaju“, objasnio je ministar Zoran Gajić.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prepoznaju Kikindu kao pravu sredinu za ulaganje u sportsku infrastrukturu.

„Prepoznajemo projekte Grada Kikinde na našim projektima. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je preko 14 miliona dinara u sportske klubove i sportsku infrastrukturu. Očekujemo Grad Kikindu i dalje na našim konkursima i sigurno da ćemo svi zajedno raditi na unapređenju sporta u AP Vojvodini“, izjavio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Foto: Vojvodina uživo

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Ivan Pantelić zahvalio se ministru i pokrajinskom sekretaru na donaciji koju je škola dobila.

„Ubeđen sam da će nastavna sredstva koje škola sad ima uticati na kvalitet nastavnog procesa u školi. Najavljena rekonstrukcija fiskulturne sale mnogo će nam značiti, stolarija i zamena prozora su nam prioritet, kao i sanacija dela krova“, rekao je Ivan Pantelić.

Fiskulturnu salu u OŠ „Vuk Karadžić“, čija je rekontrukcija najavljena, koristi i Gradski ženski odbojkaški klub.

Foto: Vojvodina uživo

„Gradski ženski odbojkaški klub ima veliku masovnost dece i nemamo dovoljan broj objekata da mogu svi da treniraju u razumno vreme. Rešenje vidim u sali sa više terena, a što se tiče lopti, mreža i ostatka infrastrukture, u potpunosti smo obezbeđeni“, istakao je Igor Golijanin, trener u Gradskom ženskom odbojkaškom klubu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.