Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
PLJAČKA BRAČNOG PARA MISTERIJA Za tužioca nema dokaza da je Prodan počinio razbojništvo kod Višegrada, policija ćuti

PLJAČKA BRAČNOG PARA MISTERIJA Za tužioca nema dokaza da je Prodan počinio razbojništvo kod Višegrada, policija ćuti

Iz prikupljenih dokaza ne proizilazi osnovana sumnja da je Bojan Prodan pretukao i opljačkao bračni par Memišević u selu Omeragići kod Višegrada.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Bojan Prodan Foto: Bojan Prodan / Facebook
Bojan Prodan

Rečeno je ovo za Srpskainfo u Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, a gde su naveli inicijale osumnjičenog.

Blic preporučuje

Pokušali smo i u Policijskoj upravi Foča da proverimo da li je Prodan još uvek osumnjičen, međutim nismo dobili odgovor od njih.

– Po saznanju da je počinjeno krivično delo Razbojništvo u mestu Omeragići, dežurni tužilac je izašao na lice mesta, te su preduzimane sve potrebne mere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog dela. Prilikom preduzimanja operativnih mera i radnji, policijski službenici su uhapsili B.P. zbog osnova sumnje da je počinio ovo krivično delo – rekli su OJT Istočno Sarajevo.

Međutim, iz do tada obezbeđenih dokaza nije proizilazila osnovana sumnja da je uhapšeni izvršilac ovog krivičnog dela, sledom čega protiv istog i nije podnesen predlog za određivanje mere pritvora jer nisu ispunjeni zakonski razlozi.

– U cilja rasvetljenja ovog krivičnog dela Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zajedno sa pripadnicima PU Foča, kontinuirano preduzima sve potrebne mere i radnje u cilju otkrivanja počinioca – rekli su za Srpskainfo u Tužilaštvu.

Podsetimo, pripadnici PU Foča uhapsili su Bojana Prodana zbog sumnje da je brutalno pretukao bračni par Memišević i ukrao im 7.000 KM (oko 3.500 evra). Međutim, nakon saslušanja u Tužilaštvu, on je pušten na slobodu.