Vesti

Jana Jovašević: Pleasure is all mine27.03.2023. 09:45


Šok ZaDruga poziva na izložbu pod nazivom “Pleasure is all mine”, vizuelne umetnice Jane Jovašević. Otvaranje izložbe je zakazano za utorak 28. mart 2023. godine sa početkom u 18h. u Centralnoj galeriji Šok ZaDruge (Zmaj Jovina 22, Novi Sad).

 

 

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi, autorka Jana Jovašević prikazuje radove nastale tokom osnovnih i master akademskih studija u mediju skulpture i digitalne grafike.

“Radovi su koncipirani tako da čine tematske celine koje svaka za sebe istražuje neku pojavu iz domena seksualnosti. To su asocijativni prikazi, snenoliki pogledi iz ženske vizure na sopstvenu, odnosno žensku, i mušku seksualnost i telesnost, kao i težnje i sklonosti koje u tom odnosu nastaju.”
-    odlomak teksta o izložbi koji potpisuje autorka izložbe

Jana Jovašević diplomirala je na osnovnim studijama vajarstva u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2022. godine. Iste godine upisuje master studije vajarstva takođe u klasi ovih profesora. Diplomirala je i na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu 2017. Godine.

Izložbu “Pleasure is all mine” publika može pogledati do 15. aprila 2023. godine.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.