26. mart  2023. 17.52  →  18.12 | Izvor: Tanjug

Piksi: Bez Kostića u Podgorici, idemo na pobedu; Radulović: Spremni smo da se suprotstavimo Srbiji

PODGORICA -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas u Podgorici da njegovi igrači žele da pobede Crnu Goru u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Srbija je pre dva dana u Beogradu pobedila Litvaniju 2:0, dok je Crna Gora u Razgradu bila bolja od Bugarske 1:0.

piksi, orlovi444

Filip Kostić zbog povrede tetive ne igra protiv Crne Gore

Srpski fudbalski reprezentativac Filip Kostić neće igrati protiv Crne Gore, jer se povredio na meču sa Litvanijom.

Kostić je pre dana dana povredio tetivu na meču sa Litvanijom, ali je odigrao ceo meč.

Mocart sport navodi da fudbaler Juventusa nije otputovao sa reprezentacijom Srbije u Podgoricu, već je dobio dozvolu da se vrati u Torino gde će da nastavi sa terapijama. Kostić (30) je za Srbiju odigrao 53 meča i tri puta se upisao u listu strelaca.

"Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Znam da nema Marka Jankovića, koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni", rekao je Stojković na konferenciji za medije u Podgorici.

On je potvrdio da na meču u Podgorici za Srbiju neće igrati Filip Kostić.

"Radi se o upali ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Povrede su sastavni deo i nema ničeg goreg za trenera. Međutim, to je deo fudbala i moramo da pronađemo način da to prevaziđemo. Očekujem od igrača odgovrnost, da odigraju najbolje što mogu i ostvare cilj. U tom pogledu verujem da neće biti problema, jer je ova grupa već dve godine zajedno. Oni sve poznaju, principe igre i ideje koje želimo da sprovedemo, tako da ne sme da bude problema u taktičkom delu igre", dodao je selektor Srbije.

Stojković je istakao da očekuje sjajnu atmosferu na meču sa Crnom Gorom, koji će biti odigran sutra od 20.45 sati u Podgorici.

"Ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Sutra nam se pruža posle prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i verujem da moji momci mogu da iznesu teret", rekao je Stojković.

On nije želeo da otkrije u kom sastavu će sutra Srbija igrati.

"Posle današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav, koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zabravoti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu", naglasio je Stojković.

Novinari su izneli podatak da Srbija u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa nije ostvarila dve pobede na startu takmičenja.

"Nisam znao to. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Sve ćemo učiniti da utakmicu rešimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu", dodao je Stojković.

Stojković je naglasio da su srpski igrači svesni odgovornosti, težine i važnosti svake utakmice.

"To je ono što vidim u mojim igračima, taj mentalitet koji nas je krasio kroz ove dve godine. To dovoljno pokazuje da smo na dobrom putu da možemo da igramo dobro, atraktivno, kvalitetno i da pobeđujemo. Sa te strane se ništa neće menjati u odnosu na protivnika", istakao je selektor Srbije.

Mitrović: Imamo poštovanje prema Crnoj Gori, ali mi uvek idemo na pobedu

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je danas da ima poštovanje za crnogorsku selekciju, ali je dodao da će njegov tim ići na pobedu u Podgorici u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

"Osećam se dobro, posle četiri godine ovde. Bila je to lepa utakmica, prava atmosfera. Nadamo se da će i sutra biti dobar rezultat, ako ponovo dam gol biće perfektno. Vežu me svakako lepa sećanja. Nadam se da će i u ponedeljak biti tako", rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Podgorici.

orlovi4955

On je istakao da je Crna Gora kvalitetan tim.

"Imaju dobar kostur, koji je dugo na okupu. Predvode ih Stevan Jovetić i Stefan Savić, ali tu je još mnogo dobrih igrača. Pobeda u Bugarskoj im je dala vetar u leđa i sigurno da će želeti novi uspeh. Imamo poštovanje, ali mi idemo uvek na pobedu. Nadam se spektaklu, dobroj utakmici i atmosferi i pobedi", dodao je srpski fudbaler.

Srbija će na utakmici sa Crnom Gorom igrati bez Filipa Kostića.

"Kostić je odmah posle utakmice sa Litvanijom imao bolove, pokušao je da se oporavi, ali nije uspelo i bilo je najpametnije da odmori i to sanira. Dosta se desilo stvari u poslednjih 48 sati, ali to su stvari koje su van fudbala, to je iza nas, najbitnija je utakmica i fokus je na meču. Sve znamo o Crnoj Gori i oni o nama, nadam se dobroj atmosferi i neka bolji pobedi", zaključio je Mitrović.

Radulović: Spremni smo da se suprotstavimo Srbiji, imamo potencijal

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je danas da želi pobedu protiv Srbije, ali je dodao da se njegov tim neće zaletati na meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj, prenose podgoričke Vijesti.

crna, gora3

FSCG pozvao na korektno navijanje, bez pirotehnike i uvredljivih transparenata

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) pozvao je danas sve pristalice domaćeg tima na korektno navijanje i bez pirotehnike i uvredljivih transparenata na meču protiv Srbije.

Mina podseća da su FSCG i Evropska fudbalska unija (UEFA) duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog bezbedonosnog rizika.

Predsednik Komisije za bezbednost FSCG Dragoljub Sekulić izjavio je da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, agencijom za obezbeđenje i ostalim subjektima, ranije počeli sa organizaciono-bezbedonosnim pripremama kako bi taj sportski događaj protekao bez problema i u skladu sa UEFA regulativom i zakonodavstvom Crne Gore.

Sekulić je apelovalo na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata uvredljive sadržine.

"Kapacitet Gradskog stadiona u Podgorici je 11.563 mesta, a prema trenutnoj potražnji ulaznica očekuje se da će u velikoj meri da bude popunjen. Na svim ulazima biće organizovan detaljan pregled", rekao je Sekulić.

On je dodao da u FSCG za sada nemaju informaciju o organizovanom dolasku navijača Srbije.

"Očekujem da tokom sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije dobijemo informacije o broju gostujućih navijača, načinu dolaska i odakle dolaze", rekao je Sekulić.

"U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve", rekao Radulović na konferenciji za medije u Podgorici.

On je istakao da dobro poznaje reprezentaciju Srbije.

"Veoma cenimo i pojedinačni i timski kvalitet Srbije. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način", dodao je Radulović.

Selektor Crne Gore je naveo da će Stevan Jovetić biti u startnoj postavi, ali je dodao da bi meč mogli da odluče vezni fudbaleri.

"Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih. Srbija je većinu utakmica igrala sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju", istakao je on.

Radulović je na kraju pozvao na oprez na duelu sa Srbijom.

"Sigurno je da želimo da pobedimo i tako ćemo igrati. Međutim, nećemo da se zalećemo, pošto za tim nema potrebe", zaključio je Radulović.

Fudbaler Atletiko Madrida Stefan Savić izjavio je da Crna Gora ima kvalitet.

"Mnogo je lakše prići ovom meču nakon trijumfa u Razgradu. Bilo je bitno da na pravi način počnemo kvalifikacije - atmosfera je bolja, timski duh na većem nivou. Pomoći će nam svakako pred ovu utakmicu. Poznajemo selekciju Srbije, nema iznenađenja među nama. Podržavamo se u klupskim karijerama, a kada sam na terenu ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik. Moramo da zaustavimo napadače, to je naš cilj, imamo kvalitet i da napravimo nešto u napadu", istakao je Savić.

On je istakao da očekuje težak meč protiv Srbije.

"Pokušaćemo da unesemo mir, pritisak ovde nije toliko potreban. Odgovornost imamo, želju takođe, ali nam pritisak nije potreban jer smo svesni koliko je grupa teška i koliko su protivnici teški. Biće velika borba, i Srbija je toga svesna, jer je malo ko ovde lako pobedio", zaključio je Savić.

Tagovi