Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.03.2023.

17:30

Piksi: Očekujem sve najbolje u Podgorici

Selektor fudbalske reperezntacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da ne postoje nepoznanice između njegovog i tima Crne Gore.

Izvor: B92

Autor:B92

Piksi: Očekujem sve najbolje u Podgorici
Foto: Andrija Sokovic/Starsport

Fudbaleri Srbije u ponedeljak od 20.45 igraju protiv Crne Gore u Podgorici drugi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine.

Oba tima su kvalifikacije počeli pobedama, Srbija je bila bolja od Litvanije, a Crna Gora od Bugraske.

"Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Znam da nema Jankovića koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni. To su osetili i Holanđani, mnogo ih cenim, mnogo je dobrih igrača i analiza koja smo imali će nam dati smernice", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Srbija će definitivno igrati bez Filipa Kostića.

"Loša vest za nas, juče je napustio tim. Radi se o upali Ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Neće biti u kombinaciji za igru", rekao je Piksi.

FS Crne Gore apelovao je na navijače da navijaju u sportskim granicama, a Stojković veruje da će u Podgorici biti sjajan ambijent.

"Očekujem odličnu atmosferu i pun stadion, ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. U ponedelajk nam se pruža posle prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i verujem da moji momci mogu da iznesu teret. Očekujem sve najbolje", poručio je Piksi.

"Pokušaćemo da srušimo tu tradiciju"

Stojković nije želeo da otkrije startnu postavu za predstojeći meč.

"To ćete videti sutra. Posle današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zaboraviti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu.

Podatak da Srbija nije ostavrila dva trijumfa na startu u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa iznenadio je Dragana Stojkovića.

"Nisam znao to. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Ponavljam, sve ćemo učiniti da utakmicu rešimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu. Svesni smo odgovornosti, težine i važnosti svake utakmice. To je ono što vidim u mojim igračima, taj mentalitet koji nas je krasio kroz ove dve godine. To dovoljno pokazuje da smo na dobrom putu da možemo da igramo dobro, atraktivno, kvalitetno i da pobeđujemo. Sa te strane se ništa neće menjati u odnosu na protivnika. Uvek se trudimo da budemo dominantni i kontrolišemo igru. Igra veznog reda nam mnogo znači, ali su i ostali elementi važni, napad i odbrana. Podređeni smo timskoj igri, nema egoizma, bitno je da nastavimo sa našom igrom, da držimo kontrolu igre i tražimo svoju šansu kroz kvalitet i grešku protivnika", poručio je Piksi.

Stojković je govorio i o svom dolasku u Podgorici, istakavši da s eu glavnom gradu Crne Gore oseća prijatno.

"Kao i uvek, prvi put sam došao u ovoj ulozi.0 Sreo sam mnogo prijatelja, poznanika, dočekalo nas je lepo vreme i sa te strane ugođaj je predivan. Sa Dejanom Savićevićem sam se čuo i pre nekoliko dana i danas. Pričali smo o fudbalu i svemu. I o tome da je stari hotel Crna Gora promenio ime u Hilton. Meni se ono prvo ime više sviđa", poručio je Dragan Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve