Đurđević Stamenkovski: Vučić javno pritiska medije koji informišu o državotvornoj opoziciji 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je danas da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić „javno vrši pritisak na medije koji informišu o aktivnostima državotvorne opozicije“, da ignorišu ove stranke „po istom receptu koji je SNS patentirao u svojim glasilima“.

„On o zastupljenosti naših stranaka u medijima koji nam nisu zatvorili vrata, govori u kategoriji ‘puštanja’. Naravno, polazeći od sebe, zato što on ‘pušta’ i ‘ne pušta’ u svojim medijima“, rekla je Đurđević Stamenkovski, reagujući na gostovanje Vučića ranije danas na TV Pink.

Kako je navela, „ovim rezonom, Vučić potpuno ignoriše činjenicu da je za stranke državotvorne opozicije glasalo ukupno pola miliona ljudi“.

„Mi smo legitimno izabrani predstavnici velikog broja ljudi u Srbiji. I oni imaju pravo da čuju i vide svoje političke predstavnike u medijima“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je navela i da je Vučić u gostovanju na TV Pink „jasno i skandalozno priznao da Srbiju poistovećuje sa SNS, kao što priznaje da je već sada u padu od 10 odsto“, naglasivši da je „državotvorna opozicija najjača i najsigurnija garancija očuvanja srpske samostalnosti i suvereniteta“.

„Zato raste poverenje naroda u našu političku borbu, zato raste strah SNS-a od naših procenata, zato i žele da mediji ignorišu naše aktivnosti, kao što to čine njegovi i njihovi“, navela je Đurđević Stamenkovski.

Vučić je na TV Pink, izjavio je da mediji koji se predstavljaju kao građanski i trebalo bi da budu „tobože prozapadni“, „puštaju desničare kako bi spustili podršku Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da nema većinu“.

„Zato (u programu) puštaju desničare koji nemaju politiku pa viču da sam izdajnik kako bi spustili podršku SNS-u na 35 odsto sa 45, 46 (odsto) da nemamo većinu. Da bi Srbija onda bila ucenjivana, da više ne vodimo samostalnu politiku“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari