Džozef doneo odluku, proglašeno vanredno stanje

Nakon razornog tornada koji je pogodio jug SAD, američki predsednik Džozef Bajden proglasio je rano jutros vanredno stanje u državi Misisipi.

Izvor: B92

Nedelja, 26.03.2023.

10:21

Džozef doneo odluku, proglašeno vanredno stanje
Foto: Profimedia

Ovom odlukom, najteže pogođenim okuzima Kerol, Hamfris, Monro i Šarki u siromašnoj delti Misisipija, stavljena su na raspolaganje sredstva iz federalnog budžeta, prenosi AP.

Najmanje 25 ljudi je poginulo, a desetine su povređene u opasnoj oluji koja je, praćena tornadom, protutnjala državom Misisipi.

Ekipe za potragu i spasavanje danas su nastavile da iskopavaju ruševine tragajući za preživelima, a stotine građana su raseljene.

Administrator Federalne agencije za vanredne situacije Din Krizvel, trebalo bi danas da obiđe ugrožena područja i izvrši procenu štete.

Nacionalna meteorološka služba (NMS) upozorila je u međuvremenu da i danas preti opasnost od ozbiljnijih vremenskih nepogoda sa snažnim vetrovima, gradom i mogućim tornadom u istočnoj Luizijani, južnom i centralnom Misisipiju i južnoj i centralnoj Alabami.

Na osnovu prvih procena, tornado je klasifikovan kao EF-4 jačine, što znači da je bio praćen vetrom brzine od 265 do 320 kilometara na sat, saopšteno je iz NMS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: