I Šveđni izabrali novog šefa Fudbalskog saveza

Fredik Rajnfelt će u naredne dve godine voditi Fudbalski savez

Promene su nastupile i na čelu Fudbalske asocijacije Švedske. Novi predsednik te organizacije postao je Fredrik Rajnfelt (57), nekadašnji premijer ove skandinavske države.

Rajnfelt je dužnost premijera Švedske obavljao od 2006-2014. godine, a pri stupanju na tu funkciju bio je najmlađi premijer (41) ove države u istoriji.

– Za mene će ovo biti vrlo zabavan izazov – rekao je Rajnfeld za SVT Sport.

Njegov prethodnik Nilson obavljao je dužnost predsednika Saveza duže od decenije, tačnije od 2012. godine. Rajnfelt je dobio mandat na dve godine.

– Moj zadatak je da radim na što inkluzivniji način. Ako se fudbalom upravlja na pravi način, onda mladi ljudi mogu da sanjaju i da se razvijaju – kaže novi predsednik švedskog fudbala

Na pitanje šta misli o tome „da je bilo dosta onih koji nisu glasali za njega“, Rajnfelt je, u demokratskom duhu, odgovorio:

– Tako to često izgleda u demokratiji. Mi glasamo i onda neko dobije mandat i onda moraš da poštuješ da ponekad ima onih koji te podržavaju i onih koji možda nisu.

Njegov najveći rival na izborima bio je Lars-Krister Olson, koji je prethodno služio kao generalni sekretar u Evropskoj fudbalskoj federaciji i švedskom savezu. Olson je dobio 1111 glasova.

Na pitanje šta misli kako će Rajnfelt voditi švedski fudbal, Olson je dao kratak odgovor:

– Videćemo. Nisam baš čuo mnogo šta planira da uradi, tako da biće interesantno videti kako će sve to izgledat

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.