clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Starinski recept za proju sa sirom i spanaćem! Pravi se brzo, a UKUS vraća u detinjstvo

25.03.2023. 08:22
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Proju svi volimo i ona je nekako neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi.

Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela. U nastavku pogledajte starinski recept za proju sa sirom i spanaćem.

Recept za slane zapečene palačinke: Kraljevski doručak kom je teško odoleti

Recept za slane zapečene palačinke: Kraljevski doručak kom je teško odoleti

RAPSODIJA UKUSA - Posni đuveč od povrća po proverenom bakinom receptu (VIDEO)

RAPSODIJA UKUSA - Posni đuveč od povrća po proverenom bakinom receptu (VIDEO)

Potrebni je:

  • 3 jaja
  • 50 ml ulja
  • 2 lončića kukuruznog brašna (lonče 299 gr)
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 gr spanaća
  • 250 gr mekšeg sira
  • 200 m jogurta
  • soli

Priprema:

Umutiti žicom jaja. Dodati ulje, jogrut, brašno sa praškom za pecivo, brašno i propržen i seckan spanać i izmrvljen sir. 

Posoliti i sve dobro izjednačiti. Izliti u podmazan pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni 45-50 minuta. Seći ohlađenu. 

 

Piše:
Srbija Danas
25.03.2023. 08:22