Novi Sad: Aktivisti ludisti

NOVI SAD – Danas je 24 godine od kako je započeta NATO agresija na Jugoslaviju, a nekoliko dana kasnije, Novi Sad je postepeno ostao bez sva tri mosta – Petrovaradinskog, mosta Slobode i Žeželjevog mosta. Građani Novog Sada koji su bili na drugoj, sremskoj strani su pretrpeli najveći udarac, jer su ostali bez pijaće vode (u prvi mah i bez vode uopšte), kao i bez snabdevenih prodavnica, jer je cela logistika bila vezana za bačku stranu grada, a prevoz je bio organizovan skelama.

Danas, kada je Novi Sad, 24 godine nakon uništenja sva tri mosta, bogatiji za još dva mosta u izgradnji – most koji će preko Kameničke ade spojiti dve obale grada i takozvani peti most, koji je produžetak Fruškogorskog koridora i koji preko Petrovaradina spaja bačku stranu grada, a sa druge strane i Rumu, Šabac i Loznicu, imamo proteste desetak zaluđenika ludista koji žele da zaustave napredak i modernizaciju grada.

 

četvrti most
Foto: Vojvodina uživo

Danas, ekipe “Vojvodinja šume” na osnovu GUP-a, kreiranog od strane struke, a ne politike, koji je usvojen u Skupštini grada Novog Sada, od strane legalnih i legitimnih predstavnika građana, su krčile prostor kako bi se nastavila gradnja mosta preko Kameničke ade. Danas je došlo do manjeg koškanja, ne više od deset ludista, sa policijom, koja je poslata da spreči povređivanje građana tokom seče stabala. Juče, je pokrajinska inspekcija, na osnovu uvida u stanje na ternu, dokumenata, prikupljenih izjava i izveštaja ustanovila da nisu uočene nezakonitosti i nepravilnosti u radu ekipa na terenu.

I tako, baš na današnji dan, kada se mi Novosađani, najčešće sećamo kako smo ostali bez tri mosta, kako smo skelama prelazili Dunav, kako smo se kupali tehničkom vodom na sremskoj strani, a pijaću vodu kupovali, ludisti, njih najviše deset, uzima sebi za pravo da brani nastavak gradnje četvrtog mosta u Novom Sadu. Grupa od deset ludista, uzima sebi za pravo da određuje, uređuje i zaključuje šta će da se raditi u ime grada. Grupa od deset ludista, koji nisu birani, koji nisu pitali Novosađane šta misle o njihovoj politici, koji zastupaju sebe i svoje sebične interese, brani da se nastavi gradnja mosta. Brane da se Novi Sad širi, raste, razvija, brane da se povežu dva dela grada, ustvari staju na put modernizaciji.

Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.