Nova vest
Fudbal

Petak, 24.03.2023.

09:43

Mančini: Nerešen rezultat bi bio fer

Selektor Italije Roberto Mančini veruje da njegov tim nije zaslužio poraz od Englske na startu kvalifikacija za EURO 2024.

Izvor: B92

Autor:B92

Mančini: Nerešen rezultat bi bio fer
Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Englezi su prekinuli lošu tradiciju, jer su pobedom od 2:1, slavili u italiji prvi put još od 1961.

"Znali smo da je će biti neizvesna utakmica, pogotovo je prvo poluvreme bilo teško, ali skupo smo platili greške kod kornera i primili dva gola. U nastavku meča smo dominirali, pokušali smo da izvučemo bar nerešen rezultat, što mislim da bi bilo fer. Razočaravajuće je što to nismo uspeli, ali ovo je tek početak, do kraja kvalifikacija je dug put“, rekao je Mančini za RAI Sport.

Selektor Italije je bio veoma zadovoljan kako je njegov tim izgledao na terenu u drugom poluvremenu.

"Počeli smo dobro sa visokom presom, što nismo radili kako treba u prvih 45 minuta. Video sam sjajno izdanje u u drugom poluvremenu i to je dobro za budućnost.“

Mančini je prokomentarisao i igru mladog napadača Matea Retegija koji je na utakmici protiv Engleza debitovao u dresu Italije i ušao je u istoriju kao prvi igrač koji nije iz Evrope, a da je postigao gol za Azure.

"Imao je poteškoća u prvom poluvremenu, pošto su defanzivci Engleske fizički jaki. Krenuo je bolje posle pauze, ali je mlad, igra fudbal u Argentini, tako da mu treba vremena.“, istakao je Mančini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve