0
Fudbal

FOTO: Twitter/Equipe de France

FRANCUZI UBEDLJIVI PROTIV HOLANDIJE, LUKAKU SE RASPUCAO PROTIV ŠVEDSKE: Odličan start ’Trikolora’ i Belgijanaca u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.23 u 23:20

Mbape debitovao kao kapiten.

Fudbaleri Francuske savladali su Holandiju ubedljivim rezultatom 4:0 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Francuzi su ušli bolje u utakmicu i već u drugom minutu pogodak postiže Antoan Grizman na asistenciju novog kapitena Kilijana Mbapea. Samo 6 minuta kasnije, u 8. minutu utakmice Dajo Upamekano povećava prednost na 2:0. Već u 21. minutu, Francuska je ubedljivo vodila rezultatom 3:0, a strelac je bio napadač PSŽa Mbape.

U drugom delu Francuzi su kontrolisali utakmicu i to im se isplatilo u 88. minutu kada je drugi pogodak na utakmici postigao Kilijan Mbape. U nadoknadi vremena Memfis Depaj je promašio udarac sa bele tačke. Francuska u narednom kolu gostuje Irskoj, dok Holandija dočekuje Gilbratar.

Fudbaleri Belgije su savladali Švedsku rezultatom 3:0, a het-trik je postigao Romelu Lukaku. Prvi gol je postigao u 35. minutu na dodavanje Dodija Lukebekija. U 49. minutu Belgijanci povisuju na 2:0, a drugi pogodak na utakmici postiže Lukaku na asistenciju opet Lukebekija. Šveđani su pokušavali da dođu do izjednačenja, ali im ni iskusni Ibrahimović nije pomogao u tome. Napadač Intera, Romelu Lukaku je u 83. minutu postavio konačan rezulata 3:0, na asistenciju Johana Bakajoka.

U narednom kolu Belgija gostuje Nemačkoj, dok Šveđani dočekuju Arzejbedžan.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter