Biznis
Francuska vlada zabranila je danas TikTok

Još jedna zemlja zabranila "TikTok" i "Netflix" svim službenicima javne uprave

Francuska vlada zabranila je danas instaliranje i upotrebu aplikacija za zabavu kao što su društvena mreža "TikTok", američka striming platforma "Netflix" ili igrica "Candy Crush" svim službenicima javne uprave, prenosi "Figaro".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
  Foto: de-nue-pic / Alamy / Profimedia

Te aplikacije nose "rizike u pogledu sajber bezbednosti i zaštite podataka javnih službenika i administracije", rekli su neimenovani saradnici ministra javne uprave Stanislasa Gerinija.

Blic preporučuje

Ova zabrana odnosiće se na službene telefone 2,5 miliona zaposlenih u državnoj upravi, ali ne i na njihove lične uređaje.

Foto: Shutterstock / Ringier

"TikTok" je na udaru vlasti više zemalja zbog straha da bi podaci korisnika iz aplikacije u vlasništvu kineske kompanije "Bite Dance" mogli da završe u rukama vlasti u Pekingu, što može da naruši zapadne bezbednosne interese.

Francuska je, kad je u pitanju "TikTok", sledila primer SAD, Kanade, Velike Britanije ili Belgije, ali je zabranu proširila na sve aplikacije za zabavu, bez obzira na to ko im je vlasnik.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam "Blic Biznis" donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.