Najnovije vesti
Vesti Svet
KAŽNJENA SA 300 EVRA Mlada lekarka osuđena zbog prebrze vožnje, tvrdila da je žurila na posao zbog hitnog slučaja

KAŽNJENA SA 300 EVRA Mlada lekarka osuđena zbog prebrze vožnje, tvrdila da je žurila na posao zbog hitnog slučaja

Mlada lekarka, zaposlena u hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu, proglašena je krivom i osuđena zbog prebrze vožnje.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Hitna pomoć u Hrvatskoj Foto: Antonio Batini / Alamy / Profimedia
Hitna pomoć u Hrvatskoj

Ona kaže kako je tog ana kada ju je policija snimila žurila na posao zbog hitnog slučaja.

U presudi koja je doneta ovih dana stoji da se sve dogodilo prošle godine u junu oko 18:40 na cesti u Vukojevcima kod Našica.

Policija je 28-godišnju doktorku snimila kako upravlja automobilom marke "folskvagen" brzinom od 88 kilometara na sat na putu s ograničenjem brzine od 50 kilometara na sat.

U prekršajnom nalogu policija je zatražila primerenu kaznu i zabranu upravljanja automobilom. Lekarka je na sudu priznala prebrzu vožnju.

- Zaposlena sam kao lekarka na hitnoj pomoći i raspoređena u Osijeku, Našicama i Đakovu. Tog dana žurila sam na posao zbog hitnog slučaja. Molim da mi se ublaži novčana kazna jer otplaćujem stambeni kredit i ne izrekne zabrana upravljanja. Automobil mi treba zbog prirode posla kao lekarke. Osim toga, dosad nisam prekršajno kažnjavana - rekla je ona na sudu.

Lekarka je na kraju proglašena krivom i kažnjena s 300 evra. Takođe, mora da podmiri 13.30 evra troškova prekršajnog postupka.

(Index)