Vesti

1

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Izvor: Beta

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Izvor: NM / Đurađ Šimić

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš saopštio je danas da zvaničnici Mađarske "sve češće svojataju Vojvodinu" i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je zaštiti " od svog prijatelja (mađarskog premijera Viktora) Orbana”.

On je u saopštenju naveo da "sve češće zvaničnici Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju Vojvodinu", pokazujući, kako je ukazao, "nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Srbije”.

Ocenio je da je to “nedopustivo i veoma opasno”, te da "svaka promena granica vodi u sukobe"

Koštreš je naveo i da zato poziva predsednik Srbije i Vladu Srbije " da jasno i nedvosmisleno reaguju i spreče ovakvo ponašanje".

Dodao je da je Vojvodina Ustavom Srbije definisana "kao autonomna pokrajina i neodvojivi deo teritorije Srbije".

“Građanke i građani Vojvodine, bez izuzetka, Srbiju doživljavaju kao svoju zemlju”, rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, danas smo svedoci “histerije u javnosti” u kojoj nacionalisti “ne daju” Kosovo a niko od njih ne reaguje na pretenzije prema Vojvodini.

“Vojvodina je srce Srbije, a ne Kosovo”, poručio je Kostreš.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vlasta

Možda je Vojvodina pokretač,progres i bogatstvo,Šumadija srce a Kosovo istorijska pokrajina koju volimo ali lošom politikom smo ga izgubili pa je danas albansko.Sa manje inata a više mudrosti i želje da svima bude dobro može biti most između Albanije i Srbije.Problem sa Mađarima je lakomost vlasti