ČLANOVI KUD ŽISEL U MISIJI OČUVANJA TRADICIONALNIH VREDNOSTI: Najmlađim Omoljčanima predstavili se pesmom i igrom FOTO

13:10

22.03.2023

Podeli vest:

KUD „Žisel”

Članovi kulturno umetničkog društva „Žisel” iz Omoljice nastavljaju svoj projekat „Igrom i pesmom u svet”. Cilj im je da popularišu narodnu igru i pesmu kod svih generacija, a naročito kod najmlađih.

KUD „Žisel”

Najmlađi članovi Kulturno umetničkog društva „Žisel” održali su, prošle nedelje, javni čas tradicije.

KUD „Žisel”

Ovoga puta čas tradicije održan je u privatnom vrtiću „Dvorištance 013” u Omoljici. Mali drugari sa vaspitačima bili su iznenađeni i oduševljeni, kako njihovi vršnjaci u nošnjama izvode folklorne korake i delove koreografija…

KUD „Žisel”

…Trebalo im je malo vremena da se ohrabre i sami, stidljivo uhvate u zajedničko, šareno kolo, koje je svakim narednim trenutkom bilo sve opuštenije i veselije. Uživali su razdragano u taktovima narodnih kola, koja možda i prvi put čuju, ali nisu im strana, jer ih imaju već zapisane u svom genetskom sastavu. Naročito im je bilo interesantno što su i njihovi stariji autoriteti, bili takođe u prelepim šarenim nošnjama – navode u KUD-u „Žisel”.

KUD „Žisel”

Kako navode u društvu, pali su i dogovori o nastavku uzajamne saradnje.

KUD „Žisel”

Male folkloraše je pripremila i vodila kroz ovu veselu promenadu Aleksandra Egić, stručni rukovodilac KUD-a „Žisel”, a male domaćine vodila je vaspitačica, Milica Petrović, inače takođe dugogodišnja igračica folklora u Omoljci.

Kulturna misija „Žisela” se nastavlja. Naše tradicije se ne odričemo i stalno otkrivamo i prezentujemo njenu bogatu baštinu – poručuju iz društva.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.