Sekulić: Izbori možda već u septembru, kad se grudva zakotrlja, pitanje je šta može da se razvije

Direktor Novinske agencije Fonet Zoran Sekulić izjavio je da Srbija ulazi u novi ciklus političkih napetosti, a potencijalno i krize.
Sekulić: Izbori možda već u septembru, kad se grudva zakotrlja, pitanje je šta može da se razvije
Foto: 021.rs

Kako je naveo za N1, on strepi od raspleta koji bi bio vaninstitucionalne prirode. 

"Već su počele da se najavljuju blokade institucija, a u jednom trenutku kada se grudva zakotrlja, pitanje šta iz nje može da se razvije", rekao je Sekulić u Novom danu.

On je ocenio i da je Narodni pokret za državu čije formiranje je najavio predsednik, polivalentna vakcina koja "ima više namena".
 
"Jedna od namena, pogotovo u ovoj situaciji, pošto je izvesno da sporazumi iz Brisela i Ohrida neće ići u Skupštinu i da političkom voljom vladajuće koalicije i predsednika samog, neće voditi u neposrednu promenu Ustava i raspisivanje referenduma, bez obzira na to što ti sporazumi po mišljenju pravnika najblaže rečeno otvaraju pitanja saglasnosti sa Ustavom – ne ide se na Skupštinu, ne ide se na ustavne promene, ne ide se na referendum, dakle – četvrti korak su izbori", istakao je Sekulić.
 
Podseća i da opozicija – "i leva i desna" kaže da treba ići na izbore i da to kažu i oni koji su protiv sporazuma i oni koji misle da su ti sporazumi loši, ali da su neminovnost.
Ukazuje i na priču koja dolazi i SNS o mogućem vraćanju cenzusa na pet posto. 
 
"Do juče je jačanje desnice odgovaralo vlastima a stvar se sad promenila – u parlamentu im je potrebna slabija desnica, a jači blok koji je za EU", dodaje.
 
On je preneo još jedan zanimljiv detalj. 
 
"Razgovarao sam sa čovekom koji bi modao da bude dobro upućen oko Pokreta (za državu). Odgovorio mi je – ne znam mnogo o tome, ali znam da će izbori biti u septembru. A to je neko ko bi mogao da bude veoma dobro obavešten", kaže Sekulić.
  • Blokade

    22.03.2023 15:43
    Zašto je opozicija zakazala blokade protiv Vučića u petak u 12:44 (znam da je to rezolucija 1244, ali nikako to vreme ne odgovara nama ) ? Kada su u to vreme ljudi na poslu, i mogu da dođu samo penzioneri, recimo ? Blokade treba početi u 16h, i blokirati autoputeve, a ne institucije
  • Lazovic

    22.03.2023 14:45
    Lazovic
    Nema šanse,kako je krenulo do Juna moramo da se raščistimo naj kasnije.ovako ili onako?!
  • zztop

    22.03.2023 14:42
    Neće bit prvi put da će se srbi pobuniti i onda dragovoljno predati u ruke onima koji će ih tlačit i ponižavat i koji će im svašta obećavat...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.