KUD “Žisel” iz Omoljice u misiji čuvanja tradicionalnih vrednosti

OMOLJICA – Članovi kulturno umetničkog društva „Žisel“ iz Omoljice nastavili su svoj projekat „Igrom i pesmom u svet“ u okviru koje popularišu narodnu igru i pesmu kod svih generacija, a naročito kod najmlađih.

Mlađi članovi KUD Žisel održali su nedavno javni čas tradicije u privatnom vrtiću Dvorištance 013 u Omoljici.

 

 

„Mali drugari sa vaspitačima su bili iznenađeni i oduševljeni gledajući kako njihovi vršnjaci u nošnjama izvode folklorne korake i delove koreografija. Zatim su se ohrabrili i stidljivo uhvatili u zajedničko šareno kolo, koje je svakim narednim trenom bilo sve opuštenije i veselije. Uživali su razdragano u taktovima narodnih kola, koja možda i prvi put čuju, ali nisu im strana, jer ih imaju već zapisane u svom genetskom sastavu“, kaže Božidar Potkonjak iz KUD „Žisel“ u Omoljici.

Dodaje da im je naročito bilo interesantno što su i njihovi stariji autoriteti bili takođe u prelepim šarenim nošnjama.

 

 

„Pali su dogovori o nastavku uzajamne saradnje u budućnosti. Male folkloraše je pripremila i vodila kroz ovu veselu promenadu stručni rukovodilac KUD-a „Žisel“ Aleksandra Egić, a male domaćine je moderirala njihova vaspitačica, Milica Petrović, inače i sama dugogodišnja igračica folklora u Omoljici. Kulturna misija društva „Žisel“ se nastavlja, naše tradicije se ne odričemo i stalno otkrivamo i prezentujemo njenu bogatu baštinu“, zaključio je za naš portal Božidar Potkonjak.

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.