Nacionalna akademija za javnu upravu obeležila pet godina postojanja

BEOGRAD – Nacionalna akademija za javnu upravu obeležila je danas pet godina postojanja, a ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izrazio je očekivanje da će akademija nastaviti da raste i da se razvija ispred vremena i dodao da će u tome uvek imati podršku resornog ministarstva.

Martinović je na svečanosti čestitao Nacionalnoj akademiji na godišnjici rada i istakao da ona ima veliku podršku predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, svih državnih organa, relevantnih međunarodnih institucija, kao i donatorske i akademske zajednice.

„Izražavam veliko zadovoljstvo ovim skupom i prilikom da se sumiraju prvi rezultati sveukupne reforme sistema stručnog usavršavanja u javnoj upravi koja se po oceni mnogih smatra jednom od najuspešnijih reformi“, rekao je Martinović.

On je ocenio da je današnja svečanost prvi mali jubilej na razvojnom putu Nacionalne akademije za javnu upravu, ali i veliki korak za našu javnu upravu, jer je njenim osnivanjem uspešnost reformi u različitim sferama društva prvi put počela da se procenjuje i meri nivoom znanja i veštinom zaposlenih koji su nosioci tih reformi.

Ministar, koji je na svečanosti dobio priznanje za podršku razvoju Nacionalne akademije, ukazao je da je za pet godina njenog postojanja više od 60.000 polaznika obuka sticalo znanja i veštine.

„Svi zaposleni u resornom ministarstvu i ja kao ministar možemo da budemo ponosni na postignuti uspeh Nacionalne akademije, jer je za kratko vreme svojim rezultatima potvrdila da smo dobro planirali reformski proces i sada smo potpuno sigurni da će nam put kojima smo krenuli u budućnosti doneti još novih velikih rezultata kojima ćemo moći da se pohvalimo“, poručio je Martinović.

Dodao je da je Nacionalna akademija za javnu upravu danas prava kuća znanja svih službenika javne uprave i mesto na kojem se neguje i širi kultura učenja bez koje nema rasta i napretka.

„Zahvaljujem svim evropskim institucijama,školama za administraciju i donatorskoj zajednici koji su svojim dragocenim znanjem i projektima pomogli da naša akademija tako brzo od učitelja postane respektabilan profešor“, naveo je Martinović.

V.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Dejan Miletić naveo je da akademija sa jedne strane širi evropske vrednosti, a sa druge strane jača državnu upravu naše zemlje i njene reformske potencijale.

„Stalno radimo na unapređenju našeg rada i nastavićemo to da radimo u budućnosti“, rekao je Miletić.

Naveo je da je Nacionalna akademija za pet godina postojanja pokazala da može da se meri sa najznačajnim akademijama u Evropi dodajući da o tome govori nedavna poseta 12 evropskih akademija Srbiji gde je upriličeno međunarodno obeležavanje petogodišnjice akademije.

Priznanja za podršku razvoju Nacionalnoj akademiji, između ostalih, uručena su i ambasadorki Švedske u Srbiji Aniki Ben David i stalnom predstavniku UNDP-a u Srbiji Jakupu Beriši.

Ben David je čestitala Nacionalnoj akademiji za javnu upravu na rezultatima koje je postigla za pet godina postojanja.

„Uspostavljanje savremene, odgovorne, efikasne državne uprave je ključni kriterijum na putu za Evropsku uniju“, poručila je Ben David.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.