Вести:

среда, 22. март 2023.

Вучић, патријарх и СНС власт у Сомбору СВЕЧАНО обележавају почетак НАТО агресије!

среда, 22. март 2023. | Уреднички колегијум 0

Вучић, патријарх и СНС власт у Сомбору СВЕЧАНО обележавају почетак НАТО агресије!

Копија штампаног обавештења о "свечаном обележавању" почетка НАТО агресије у Сомбору ове године, обишла је друштвене мреже!

Копија штампаног обавештења о "свечаном обележавању" почетка НАТО агресије у Сомбору ове године, обишла је друштвене мреже!


ЈКП Паркинг сервис Сомбор обавестило је возаче и власнике аутомобила да ће у четвртак, 23. марта, и  у петак, 24. марта, одређене улице у граду бити затворене а повод је, како пише, "Свечано обележавање почетка НАТО агресије 1999. године"!


Поједини медији су пренели, позивајући се на СО.инфо, да ће централни програм обележавања 24. годишњице од почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије (СРЈ) бити уприличен баш у центру Сомбора. Тим поводом очекује се долазак комплетног државног руководства, високе делегације Српске православне цркве на челу са патријархом Порфиријем, те највиших званичника српског ентитета у Босни и Херцеговини, као и значајан број „не мање важних гостију”. 

Већ су започете припреме и „мерења” којим су руководили највиши градски функционери. Kако каже један од очевидаца, "Изгледало је надреално, као да локацији предстоји ископавање, нпр базена. Нисам нажалост био у прилици да до краја испратим припрему једне од присутних група која је деловала као да је стигла на пробу тапшања или скандирања" - нашалио се саговорник овог портала.

Необично је, и неочекивано, да се овако значајан догађај обележава на самом северу земље а посебно чињеница да се ради о "свечаном обележавању".

На друштвеним мрежама нису пропустили прилику да прокоментаришу како "није чудо да Вучић свечано прославља јер се тада уселио у нови стан".

Други су, уместо коментара, само објавили фотографије:

Подсећања ради, на првој фотографији се налази Тони Блер, у време агресије премијер Велике Британије, један од три најватренија заговорника бомбардовања Србије. Касније је постао саветник Александра Вучића.

Други заговорник се налази управо на другој фотографији, немачки Канцелар Герхард Шредер који је чак лажирао фотографије које је добио два месеца раније, како би немачку јавност придобио за свој зликовачки наум.

Бомбардовање 1999. године био је трећи по реду геноцид који је Немачка починила над Србима за само сто година!Па ипак, Шредер је говорио на завршном митингу СНС-а током кампање Александра Вучића 2017. године али баш 24. марта!


Дакле на годишњицу почетка НАТО агресије, како је касније признао, Вучић је издвојио завидну суму новца да би га тог дана довео на свој митинг!

Вучић није плаћао само Шредеру већ и главном конструктору НАТО агресије и геноцида над Србима, америчком председнику у то време, Билу Клинтону!

Управо то видим она трећој фотографији, тимарење Александра Вучића од Била Клинтонакоји му захваљује како на 2 милиона долара, са колико је Вучић финансирао кампању Клинтонових, тако и на угођају да му је жртва захвална што је клао пре само неколико година у то време. Тада је Вучић такође био на функциј и увлади, на месту министра за информисање. Но, тешко да би се могао назвати жртвом с обзиром на то да је, како смо навели, у то време добио повећи стан.

Ово није први пут да СНС власт свечано прославља датуме када се обележава почетак погрома, страдања и геноцида над Србима.

Градска власт у Београду, на чијем се челу тада налазио Горан Весић, дан почетка Другог светског рата и страховито бомбардовање Београда од стране нацистичке Немачке, обележио је тако што су уочи тог дана, Мост на Ади, Савски и Бранков мост, палата Албанија, Дом Народне скупштине и фонтана на Славији осветљени у бојама заставе Савезне Републике Немачке!

Палата Албанија, посвећена српским страдалницима који су прошли Албанску голготу - први немачки геноцид над Србима!

Весић је то "објаснио" следећим речима: "На овај начин Београд и Србија изражавају солидарност са борбом Савезне Републике Немачке са епидемијом корона вируса и саучешће са свим жртвама овог опаког вируса у овој земљи".

Фонтана на Славији осветљени у бојама заставе Савезне Републике Немачке!


Саучешће и одавање поште за жртве зверског бомбардовања од стране те исте Немачке, није било! Исто тако као што га нема ни данас већ напротив, подилази се и свечано прославља датум још једног геноцида над народом ове државе који до данас али трајаће још стотинама година кроз различите последице које је та агресиај оставила на Србију.




* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине