22. mart  2023. 03.45  →  16.37 | Izvor: Tanjug

Vučić se sastao sa grčkim ministrom spoljnih poslova

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je doputovao u posetu Srbiji.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" objavio fotografiju sa Dendijasom.

On je Dendijasu zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija.

vucic, dendijas

Dendijas je saopštio da je Vučiću čestitao na nedavno postignutom sporazumu Beograda i Prištine u Ohridu i potvrdio čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga.

"Ponovio sam čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine, u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma", naveo je Dendijas na Tviteru.

On je dodao da su deo diskusije bili regionalni razvoj i evropska perspektiva Zapadnog Balkana.

Šef grčke diplomatije istakao je da ga je predsednik Srbije srdačno primio u Beogradu.

"Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu", naveo je Dendijas.

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak je najavilo da će Dendijas boraviti danas u poseti Srbiji, gde će ga primiti predsednik Vučić.

U saopštenju grčkog MSP navodi se da se očekuje da će razgovori tokom posete Dendijasa Srbiji biti usredsređeni na dijalog Beograda i Prištine nakon nedavnog razvoja događaja, kao i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.