Vesti

0

Nova.rs: Perfidna kampanja „presvučenog“ Rio Tinta, čekaju samo signal „odozgo“

Izvor: nova.rs, N1

Nova.rs: Perfidna kampanja „presvučenog“ Rio Tinta, čekaju samo signal „odozgo“

Izvor: N1

Da li vam je preko Vibera stigla poruka od Rio Tinta? Ako nije, očekujte uskoro, piše Nova.rs navodeći da je Rio Tinto krenuo u novu marketinšku kampanju kojom se građanima Srbije predstavlja kao “zelena” kompanija. Toliko zelena, da zelenija ne može da bude. Ovaj portal konstatuje da je očigledno da Rio Tinto ne odustaje od iskopavanja litijuma u Srbiji, kao i da u ovakvu kampanju ne bi krenuli, da nisu dobili signal “s pravog mesta”.
 
 
Sa stranice Rio Tinta koju građani dobijaju u inboks Vibera, “pršte” ekološke poruke – upravljanje kvalitetom vazduha, vode, zemlje… Vide se fotografije plodnih oranica i mlade pšenice, a navigacioni meni vodi vas na razne “studije održivosti”, saradnju sa lokalnom zajednicom, donacijama i “pozivnicom” da se pridružite timu i konkurišete za radno mesto.
 
Sve jasno upućuje na to, da Rio Tinto, nikada nije otišao iz Srbije, piše Nova.rs uz ocenu da je marketinška kampanja rudarskog giganta sada postala još perfidnija.
 
A, to najbolje znaju upravo meštani Gornjih Nedeljica, kojima je Rio Tinto došao do kućnih vrata.
 
Ekološki aktivisti iz Udruženja “Ne damo Jadar” Marijana Petković i Zlatko Kokanović za Nova.rs opisuju, da se ovaj “presvučeni” Rio Tinto, na sve načine trudi da priđe narodu u dolini Jadra.
 
Objašnjavaju, da sada umesto ponude za otkup zemlje, nude subvencije i pomoć za razvoj poljoprivrede, što je kako kažu, “apsolutni apsurd”.
 
“Rio Tinto nikada nije ni odlazio odavde. Oni i dalje ‘rade svoj posao’ zbog kog su došli. Mi na terenu sve to vidimo. Njihovi zaposleni govore ljudima da se samo čeka signal ‘odozgo’” , opisuje trenutnu situaciju aktivistkinja Marijana Petković.
 
Petković i Kokanović navode i da Rio Tinto, za sve što radi po Jadru, ima podršku lokalne samouprave u Loznici, kao i Stručne poljoprivredne službe iz tog grada.
 
Oni su za Nova.rs potvrdili i da je na nedavno održanoj sednici gradske skupštine u Loznici, jedan odbornik javno rekao da je “Rio Tinto završena priča i da se samo čeka odobrenje odozgo”.
 
Opširnije čitajte na Nova.rs
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR