Alkaraz: Voleo bih da Đoković bude na svakom turniru

I Španac smatra da bi Noletu trebalo dozvoliti da se takmiči na svim turnirima

Najbolji teniser sveta Španac Karlos Alkaraz izjavio je da bi voleo da Srbin Novak Đoković igra na svakom turniru, prenosi „Njujork tajms“.

Alkaraz se u ponedeljak vratio na prvo mesto ATP liste, pošto je osvojio masters u Indijan Velsu. On je preuzeo prvo mesto na listi najboljih tenisera sveta od Đokovića, koji ne može da igra na turnirima u SAD, pošto srpski teniser nije dobio dozvolu da uđe u ovu zemlju.

– Vidite, ja sam teniser, ali i veliki ljubitelj ovog sporta, tako da razumem da je veoma važno imati najboljeg na planeti na svim događajima. Niko ne želi da vidi velike tenisere kako propuštaju mečeve. Voleo bih da Đoković bude na svakom turniru, da delim svlačionicu sa njim, iskustva, učim od njega i redovno igram protiv njega – rekao je Alkaraz.

Španski teniser je zbog povrede propustio prvi grend slem turnir sezone, Australijan open.

– Bilo je teško što nisam mogao da se takmičim u Melburnu, jer je to grend slem koji sam zaista želeo da igram i mislio sam da imam šanse da postanem šampion. Ono što se dogodilo me je navelo da shvatim da postoje stvari koje ne radim dobro, učim iz toga. Možete da provedete dva ili tri sata trenirajući, ali je isto tako važno da vodite računa o sebi van terena, da se odmorite, dobro jedete, uzimate zdrave suplemente, ne gubite rutinu – rekao je Alkaraz.

Alkaraz će braniti titulu na mastersu u Majamiju, a ukoliko  ne odbrani titulu Đoković će se vratiti na prvo mesto ATP liste!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.