Вучић: ЗСО мора по Бриселском споразуму, Ахтисаријев план нас не занима

Председник Александар Вучић рекао је у обраћању јавности да је Србија спремна да ради на имплементацији предлога споразума о нормализацији односа Београда и Приштине до својих црвених линија. Подвукао је да у Охриду није потписао ниједан документ. За нас је битно да не зависимо само од добре воље Приштине, што је позитивна промена, већ и од онога колико смо ми спремни да одређене ствари урадимо - ту говорим о европском путу, рекао је Вучић. Ахтисаријев план нас не занима, ЗСО мора да се формира по већ потписаним споразумима, поручио је председник.

Александар Вучић, у обраћању јавности у Палати "Србија", представио је детаље плана за имплементацију споразума о Косову и Метохији, о чему се јуче разговарало у Охриду.

У Охриду је јуче одржан састанак европског комесара за спољну политику и безбедност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем.

Постигли смо некакав договор, неколико тачака ће постати део договора за обе стране и за Београд и Приштину, рекао је Вучић после маратонских разговора.

Ни данас нисам ништа потписао, истакао је Вучић.

Дијалог у Охриду, када је реч о Београду, пре свега је био разговор о евроинтеграцијама Србије у складу са преговарачким оквиром, каже за РТС бивши дипломата Зоран Миливојевић.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво