Vesti

0

Građanska inicijativa organizovala koncert za očuvanje zelene površine Telep u Novom Sadu

Autor: AP

Izvor: Beta

Građanska inicijativa organizovala koncert za očuvanje zelene površine Telep u Novom Sadu

Izvor: Pixabay

Neformalna inicijativa građana "Sačuvajmo zelene površine - Telep" priredila je danas u Novom Sadu "Koncert spasa" za zelene površine u tom delu grada, a gradonačelnik Milan Đurić nije se odazvao zvaničnom pozivu da prisustvuje, saopštili su organizatori.

 

Za Đurića je pred binom bila postavljena zelena fotelja s porukom "Rezervisano za gradonačelnika", a aktivisti su mu prethodno uputili zvaničan poziv da prisustvuje koncertu kojim žele da skrenu pažnju da je to jedina preostala površina pogodna za park u tom delu grada gde živi oko 40.000 građana.

Kako je poručila Tanja Lazarević, kako se predstavila građanka sa Telepa koja se godinama bori za taj park, okupljeni oko inicijative neće odustati uprkos namerama gradskih vlasti da se tu grade 12-spratnice i osmospratnice.

"Hvala onima koji su nas u najkritičnijem momentu podstakli, dali vetar u leđa i rekli da ovo nije kraj iako je dve trećine ove parcele prodato. Svakako ćemo se do kraja boriti za ovu površinu, da bude jedan divni park, dostojan svih nas", poručila je Lazarević.

Parceli zbog koje je organizovan protest prethodnih godina u više navrata je menjana namena, a građani su još 2018. godine potpisivali peticiju da na njoj ostane park, ali su gradske vlasti izdale dozvolu da na najvećem delu bude omogućena izgradnja višespratnica.

Na koncertu, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina Novosađana, među kojima gotovo polovina dece, nastupili su "Muzika srca", "Marja Morevna", "Pop out" i "Kurvabanda".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR