Šormazu uzimaju mandat?

M. B.

15. 06. 2010. u 20:37

DSS traži sednicu Administrativnog odbora Skupštine na kojoj će se raspravljati o statusu Dragana Šormaza, koji više nije poslanik ove stranke

DEMOKRATSKA stranka Srbije podnela je u utorak zahtev Narodnoj skupštini za održavanje vanredne sednice Administrativnog odbora, na kojoj će se raspravljati o statusu Dragan Šormaza koji je do nedavno bio Koštuničin poslanik.

Šef poslaničkog kluba DSS Miloš Aligrudić rekao nam je da je inicijativu potpisalo pet članova odbora iz redova SRS i NS, što je, po poslovniku, dovoljno za održavanje vanredne sednice. Odbor bi trebalo da se sastane u četvrtak.

- Poslali smo zahtev i predsednici parlamenta Slavici Đukić-Dejanović, koja je dužna da zakaže sednicu ukoliko predsednik odbora Nenad Konstantinović to ne bude učinio - rekao nam je Aligrudić.

On nije želeo da prognozira da li će Odbor prelomiti da Šormazu oduzme mandat, ali naši izvori govore da je DSS za to već obezbedila većinu.

Prema našim informacijama, Koštuničini su od G 17 plus i LDP dobili uveravanja da će njihovi predstavnici u odboru glasati da mandat pripadne stranci.

Ako bi se zaista to desilo, onda bi DSS imala potrebnu većinu (osam od 15 članova) da Šormazu oduzme poslaničku knjižicu. Umesto Šormaza u poslaničku klupu trebalo bi da uskoči Dragan Daničić, predsednik omladine DSS.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije